Eva Wahlström hätkähti poikansa sanoista – jatkuva painontarkkailu vei voimat: ”Olen kuitenkin nainen” - Nyrkkeily - Ilta-Sanomat

Leon-pojan sanat suihkussa hätkähdyttivät Eva Wahlströmiä – jatkuva painontarkkailu vei voimat: ”Olen kuitenkin nainen”

Eva Wahlström nauttii, kun voi viimein syödä normaalisti.

Eva Wahlström joutui tarkkailemaan painoaan koko nyrkkeilyuransa ajan.­

22.8. 9:08

Yksi kuluttavimpia asioita Eva Wahlströmin mittavalla nyrkkeilyuralla oli jatkuva painontarkkailu, sillä omien sanojensa mukaan hän otteli aina liian kevyessä painoluokassa eli ylemmässä höyhensarjassa. Omasta tahdostaan toki, koska piti hallussaan mestaruusvyötä.

– Se oli todella rajua. Jouduin kestämään yöt nälissäni. Odotin aamulenkkiä, jonka jälkeen sain syödä vähän puuroa, Wahlstöm, 39, sanoo ja lisää, että toisaalta kyse oli myös ammattitaidosta, nälän sietämisestä.

– Sen takia tuli uniongelmiakin ja muuta, kun aina oli niin kova nälkä.

Wahlströmin mieleen ovat jääneet Leon-pojan sanat kerran suihkussa.

– Kun nyrkkeilin, kehoni oli pikkupojan kroppa. Kerran Leon kysyi suihkussa, että olenko varma, etten ole Tarzan. Olin ymmälläni. Hän sanoi, että näytän ihan Tarzanilta. Enää en näytä, ja se on mukavaa. Olen kuitenkin nainen, Wahlström nauraa.

Wahlströmin mukaan hän joutui kantamaan uransa aikana enemmän huolta painonpudotuksesta kuin itse nyrkkeilystä. Se söi energiaa ja voimavarojakin.

Wahlström on huolissaan kulttuurista, jossa valmentajat kehottavat urheilijoita laihduttamaan pienempiin painoluokkiin. Hän sanoo tietävänsä monia syömishäiriöistä kärsiviä urheilijoita.

– Sitä tehdään jo nuorille tytöille. Se kulttuuri ei ole terve. Eikä kulttuurissa valitettavasti ole tapahtunut mitään muutosta.

Enää Wahlströmin ei tarvitse laskea kaloreita.

– En ole nälkää nähnyt! Kuten näet, tämän salaatinkin otin ekstrahalloumilla, Wahlström sanoo lounashaastattelun yhteydessä.

– Paino on noussut, ja se on ihanaa. Tuntuu hyvältä. Oma mieskin tykkää, kun tulee vähän painoa lisää.

Wahlströmin ura päättyi helmikuussa. Hänen viimeiseksi ottelukseen jäi kamppailu Terri Harperia vastaan. Harper kukisti Wahlströmin selvällä piste-erolla. Samalla hän menetti ylemmän höyhensarjan MM-tittelin.

Luitko jo nämä?