Mike Tyson ja Roy Jones Junior kohtaavat, mutta tähtipromoottori povaa katastrofia – ”Katsoisin ennemmin, kun he repivät toistensa päitä irti” - Nyrkkeily - Ilta-Sanomat

Asiantuntija lataa kovaa tekstiä Mike Tysonin paluuottelusta – ”Täysi katastrofi”

Tähtipromoottori Eddie Hearn kritisoi kovin sanoin Mike Tysonin ja Roy Jones Juniorin ottelua.

54-vuotiaan Mike Tysonin paluu innostaa yleisöä, mutta myös kritisoijia löytyy.­

5.8. 8:20

Brittiläinen tähtipromoottori Eddie Hearn ei ole mielissään Mike Tysonin, 54, ja Roy Jones Juniorin, 51, kohtaamisesta.

Hänen mukaansa ottelua ei tulisi järjestää lainkaan, eikä varsinkaan tällä tavalla.

– Tätä ei pitäisi tapahtua. Komitean mukaan he eivät edes voi tavoitella tyrmäystä. Mitä jos Tyson tulee ja yrittää tyrmäystä, ja tuomari keskeyttää ottelun. Voitteko kuvitella? Se on täysi katastrofi, Hearn tilittää Boxingscenen mukaan.

Ottelu esitetään Yhdysvalloissa pay-per-view -periaatteella, ja sen nähdäkseen tulee maksaa 50 dollaria, eli reilut 40 euroa. Lähetyksen ostaneet todennäköisesti raivostuvat, jos ottelu keskeytetään heti alkuunsa ilman kunnollista iskujen vaihtoa.

– En pidä näytösotteluista. Tätä ei pitäisi edes tapahtua. Jos he ottelisivat tosissaan, niin siitä olisin valmis maksamaan. En usko, että se olisi eettisesti oikein, tai hyväksi nyrkkeilylle, mutta sen minä ostaisin. Näytösottelua en, Hearn sanoo.

Tyson ja Jones Junior kohtaavat toisensa kahdeksaneräiseksi suunnitellussa näytösottelussa 12. syyskuuta Kaliforniassa.

Hearn on promoottorin urallaan edustanut lukuisia eturivin iskijöitä, kuten Anthony Joshuaa, Josh Warringtonia, Amir Khania ja Vasyl Lomatsenkoa. Hän toimi yhden nyrkkeilyhistorian suurimman tapahtuman, Joshuan ja Vladimir Klitshkon välisen ottelun promoottorina. Ottelua seurasi Wembleyn stadionilla vuonna 2017 huimat 90 000 katsojaa.

– Mitä he aikovat tehdä? Hassutella erien välissä, vai antaa haastatteluja kesken erän? Sky suunnittelee tapahtuman ostamista. Katsoisin ennemmin, kun he repivät toistensa päitä irti. Kuten sanoin, se ei olisi oikein, mutta mieluummin katsoisin sitä, Hearn sanoo Tysonin ja Jones Juniorin kohtaamisesta.

Luitko jo nämä?