Nyrkkeilylegenda Geroge Foreman on huolissaan, että Mike Tyson, 54, palaa kehään – ”Nyrkkeilijä sisälläni kuoli siihen paikkaan...” - Nyrkkeily - Ilta-Sanomat

Mike Tyson, 54, palaa kehään – toinen legenda huolissaan: ”Kun vanhempana ottaa osumaa...”

George Foreman ei ole vakuuttunut, että Mike Tyson ja Roy Jones Junior, 51, ovat ymmärtäneet paluuotteluun liittyvät riskit.

George Foreman (oikealla), on huolissaan toisen nyrkkeilylegendan, Mike Tysonin, paluusuunnitelmista.

27.7.2020 23:23

Kesän kuumimpia nyrkkeilypuheenaiheita ovat olleet Mike Tysonin, 54, kova kunto ja hänen mahdollinen paluuottelunsa. Viime viikolla vihdoin ilmoitettiin, että Tyson kohtaa syyskuussa toisen veteraaninyrkkeilijän Roy Jones Juniorin, 51, näytösottelussa Kaliforniassa.

Nyrkkeilylegenda George Foreman ei pidä ajatusta hyvänä.

– Nuorempana, kun sain iskuja päähäni, olin pää pyörällä minuutin verran. Kun vanhempana ottaa osumaa, niin se tuntuu vielä kuukauden päästä. Seuraava kerta voi tuntua vuoden, 71-vuotias Foreman nauraa TMZ Sportsin videohaastattelussa.

Jos saa tarpeeksi pahan osuman päähänsä, vaikutukset eivät välttämättä katoa koskaan, Foreman tietää.

Tyson ja Jones kohtaavat Kalifornian Dignity Health Sports Parkissa syyskuun 12. päivä. Ottelu on suunniteltu kahdeksaneräiseksi.

Foreman on sitä mieltä, että näytösottelu on hauska idea erityisesti, jos sillä kerätään varoja hyväntekeväisyyteen. Hän toivoo kuitenkin, etteivät ottelijat löisi toisiaan tosissaan.

– Olen huolissani. Outoja asioita tapahtuu, kun vanhenee. Pelkään, etteivät Tyson ja Jones tiedä sitä. Olisi eri asia jos kyse olisi koripallosta, mutta puhumme nyt nyrkkeilystä. Nyrkkeily ei ole leikin asia, Foreman sanoo vakavissaan.

George Foreman (vasemmalla), Donald Trumpin ja Evander Holyfieldin (oikealla) kanssa lehdistötilaisuudessa vuonna 1990. Foreman oli tuolloin 41-vuotias ja hän hävisi 13 vuotta nuoremmalle Holyfieldille.

Kaksinkertainen raskaansarjan maailmanmestari ja nyrkkeilyn olympiavoittaja muistuttaa, että hän palasi nyrkkeilykehään ollessaan 37. 45-vuotiaana hän oli taas raskaansarjan maailmanmestari. Ei hän itsekään kuunnellut tuolloin varoituksia.

Foreman on katsonut tarkkaan Tysonin huimaan suosioon nousseita treenivideoita. Vaikka Iron Mike näyttää kuvien perusteella olevan huimassa kunnossa, Foreman toteaa, ettei hän ole huippuvuosiensa veroisessa iskussa.

– Olen katsonut videot tarkkaan. Miken oikea jalka ei liiku hyvin oikean käden mukana. Vasen jalka liikkuu paremmin.

Foreman kertoo, että hänen vaimonsa onnistui hyvillä perusteluillaan ylipuhumaan nyrkkeilylegendan pois paluuajatuksista Tysonin iässä.

– Vaimoni sanoi, että eikö nyt ole oikea tapa poistua lajista, kun kuvittelet vielä pystyväsi siihen. Hän oli oikeassa, ja nyrkkeilijä sisälläni kuoli siihen paikkaan, kun ymmärsin etten tule koskaan enää ottelemaan.

George Foreman otteli ammattilaisurallaan 81 kertaa, joista hän voitti 76. Tyrmäysvoittoja kirjattiin 68. Nyrkkeilyuran jälkeen hän on tehnyt miljoonaomaisuuden nimeään kantavien grillien myyntituotoilla.

Luitko jo nämä?