Haastaja haukkui raskaansarjan supertähteä pelkuriksi – Tyson Fury löi viimeisen iskun paljastamalla yllättävän viestin - Nyrkkeily - Ilta-Sanomat

Haastaja haukkui raskaansarjan supertähteä pelkuriksi – Tyson Fury löi viimeisen iskun paljastamalla yllättävän viestin

Tyson Fury (oik.) paljasti Dillian Whytelle (vas.) lähettämänsä yllättävän tekstiviestin.

Julkaistu: 28.6. 21:38

Nyrkkeilyn raskaansarjan mestari Tyson Fury ja haastaja Dillian Whyte kinastelevat sosiaalisessa mediassa.

Nyrkkeilyn raskaansarjan maailmanmestari Tyson Fury ajautui Twitterissä sanaharkkaan haastajansa Dillian Whyten kanssa.

WBC:n tuoreen päätöksen mukaan brittiläisen Furyn on määrä kohdata maanmiehensä Whyte sen jälkeen, kun hän saa päätökseen kolmen ottelun sarjansa Deontay Wilderiä vastaan.

Fury on kuitenkin itse ilmoittanut, ettei ole kiinnostunut kohtaamaan britti-iskijää, vaikka ottelun väliin jättäminen tarkoittaisikin WBC-tittelin menettämistä. Aiemmin kesäkuussa promoottori Eddie Hearn kertoi, että Fury ja Anthony Joshua ovat sopineet alustavasti kahdesta ottelusta supertähtien välillä.

Asemaansa tyytymätön Whyte naputteli viikonlopun aikana tulikivenkatkuisen viestitrilogian, jossa hän nimitteli Furya muun muassa pelkuriksi ja valehtelijaksi.

– Olet pelkuri, joka huijaa aina kansaa. Unohdat, että olen löylyttänyt sinua aiemminkin ja nähnyt sinun nyyhkyttävän kanveesissa. Viime vuonna pakenit, kun WBC määräsi sinut nyrkkeilemään minua vastaan, Whyte höyrysi yhdessä twiiteistään.

Fury ei jäänyt tylytyksen edessä hiljaiseksi. Hän vastasi 32-vuotiaan haastajan huuteluihin muun muassa muistuttamalla siitä, ettei Whyten palkintokaapista löydy maailmanmestaruuksia.

– Voit puhua Twitterissä hölynpölyä niin paljon kuin haluat, mutta faktat ovat faktoja. Kuinkas monta maailmanmestaruutta oletkaan voittanut?

Sunnuntaina Fury jatkoi sanaharkkaa yllättävällä vedolla. Hän paljasti Twitterissä viime vuoden lopulla Whytelle lähettämänsä tsemppihenkisen tekstiviestin.

Whyte oli viime kesänä kohun keskellä, kun hänen dopingtestinsä antoi epäselvän tuloksen Oscar Rivasia vastaan käydyn ottelun jälkeen. Myöhemmin joulukuussa 2019 WBC perui Whyten saaman kilpailukiellon.

– Lähetin tämän tekstiviestin Dillian Whytelle joulukuussa. Olin huolissani, joten otin häneen yhteyttä, ja näin ihmiset kohtelevat sinua, kun olet mukava heille! Lisäksi, kun hän oli kilpailukiellossa vuosia sitten pidin hänet mukana ottamalla hänet sparraamaan harjoitusleirilleni.

Furyn kuvakaappauksessa näkyy viesti, jossa Fury kehaisee Whyten suoritusta ottelussa Mariusz Wachia vastaan ja kannustaa häntä pitämään leukansa ylhäällä.

– Jätä vaikeudet taaksesi, vuosi 2020 on sinun vuotesi!

The Ring -lehden rankkauksessa Whyte on raskaansarjan kolmanneksi parhaimmaksi aktiivinyrkkeilijäksi Furyn ja Joshuan jälkeen.

Luitko jo nämä?