Mike Tyson on riippuvainen julkisuudesta – kertoi pysäyttävästä keskustelusta vaimonsa kanssa: ”Tekisin itsemurhan” - Nyrkkeily - Ilta-Sanomat

Mike Tysonilla on sairaalloinen suhde julkisuuteen – kertoi pysäyttävästä keskustelusta vaimonsa kanssa: ”Tekisin itsemurhan”

Paluuta suunnitteleva Mike Tyson myönsi olevansa riippuvainen julkisuudesta.

Hurjasti painoaan pudottanut Tyson maaliskuussa 2020.­

22.6. 15:35

Ex-nyrkkeilijasuuruus Mike Tyson on palannut tänä keväänä julkisuuteen – ja tehnyt sen tuttuun, konstailemattomaan tyyliinsä.

Eläkkeeltä paluuta kehään maalaileva nyrkkeilijä on tuskin koskaan saanut osakseen vastaavaa huomiota kuin Tyson.

Julkisuuden valokeila tuntuu sopivan 53-vuotiaalle yhdysvaltalaiselle paremmin kuin hyvin.

Tyson puhui Instagram live -haastattelussa varsin avoimesti siitä, kuinka tunnettuus ja julkisuudessa oleminen ovat hänelle kaikki kaikessa.

Kovanyrkki kertoi haastattelija Charles Mackille todella pysäyttävän esimerkin huomionkaipuustaan silläkin uhalla, että hänen vaimonsa Lakiha Spicer suuttuu asiasta.

– Vaimoni sanoi minulle, että jos menisin ulos eikä kukaan tervehtisi minua, tekisin itsemurhan. Hän sanoi, etten tietäisi, mitä tehdä, jos kukaan ei enää tunnistaisi minua.

Tyson on ollut jatkuvassa valokeilassa viimeistään siitä saakka, kun hän voitti ensimmäisen maailmanmestaruutensa 20-vuotiaana. Fanit ovat seuranneet suurisuista ja ajoittain holtittomasti käyttäytynyttä legendaa uskollisesti, mutta julkisuus on näyttänyt myös raadollisen puolensa.

Kohut ovat seuranneet toistaan, mutta Tyson ei silti voisi elää ilman asemaansa.

– Koko elämäni olen halunnut olla tunnettu, tappaisin itseni tullakseni tunnetuksi, hän latasi.

Itsemurhapuheet tuskin ovat tuulesta temmattuja, sillä Tyson on kärsinyt vakavista mielenterveysongelmista lopetettuaan uransa 2005.

Päihteiden ja virkavallan kanssa ongelmiin joutunut legenda on kertonut jopa harkinneensa itsemurhaa, kun hänen tyttärensä kuoli tapaturmaisesti vuonna 2009.

Tyson kuvattuna vuonna 1997 ennen ikonista otteluaan Evander Holyfieldiä vastaan.­

Tyson oli muutenkin vauhdissa Mackin videohaastattelussa. Hän tuli puolivahingossa haastaneeksi nyrkkeilyotteluun Jon Jonesin, yhden vapaaotteluorganisaation UFC:n suurimmista supertähdistä.

Iron Mike ihmetteli, miksi vapaaottelussa pyörii nyrkkeilyä niin paljon pienemmät rahat, vaikka se on nyrkkeilyä suositumpaa Yhdysvalloissa.

Hän otti esimerkikseen Conor McGregorin, joka ”ansaitakseen 100 miljoonaa joutui ottelemaan Floyd Mayweatheria vastaan”.

– Jon Jonesin pitäisi tapella minua vastaan, jotta hän voisi tehdä kunnolla rahaa, Tyson täräytti.

Ja Jones vastasi haasteeseen vain hetken kuluttua.

– Olen kuulolla.

Tyson taustajoukkoineen ei ole vielä vahvistanut, kuka asettuu häntä vastaan hyväntekeväisyysottelussa.

Spekulaatioissa on liikkunut jos jonkinlaisia nyrkkisankareita: muun muassa Tyson Fury, tämän isä John, Evander Holyfield ja Shannon Briggs.

Luitko jo nämä?