Suomalaistaustainen nyrkkeilyn olympiavoittaja on kuollut - Nyrkkeily - Ilta-Sanomat

Suomalaistaustainen nyrkkeilyn olympiavoittaja on kuollut

Rademacher valitsemassa itselleen pihviä illalliselle huhtikuussa 1960.

Julkaistu: 12.6. 15:01

Nyrkkeilyn raskaansarjan olympiakullan voittanut amerikkalainen Pete Rademacher on kuollut 91-vuotiaana.

Melbournessa 1956 nyrkkeilyn raskaansarjan olympiakullan voittanut amerikkalainen PeteRademacher on kuollut 91-vuotiaana 4. kesäkuuta, uutisoi ESPN lukuisien muiden amerikkalaisten tiedotusvälineiden tavoin. Rademacher oli dementoitunut ja hänen aivonsa annetaan lääketieteelliseen tutkimukseen, omaiset ilmoittivat.

Rademacher on edelleen ainoa raskaansarjan nyrkkeilijä, joka on tavoitellut MM-titteliä jo ensimmäisessä ammattilaisottelussaan. Rademacher haastoi Floyd Pattersonin elokuussa 1957 ja onnistui lyömään maailmanmestarin luvunlaskuun toisessa erässä. Tämän jälkeen Patterson otti ottelussa ohjat, pudotti haastajan seitsemän kertaa kanveesiin ja tyrmäsi Rademacherin kuudennessa erässä.

Sen lähemmäs maailmanmestaruutta Rademacher ei enää päässyt viisi vuotta kestäneellä ammattilaisurallaan. Hän kohtasi nyrkkeilyn kultakauden suuruuksista Zora Folleyn, Brian Londonin, Karl Mildenbergerin ja Archie Mooren, ja otti 1960 uransa suurimman voiton kepittämällä betonileukaisen George Chuvalon pistein.

Rademacherin äidin vanhemmat olivat Suomesta Pohjois-Amerikkaan lähteneitä siirtolaisia.

Luitko jo nämä?