Nyrkkeilylegenda paljastaa: isoäidin sanat estivät täystuhon skandaaliottelussa Mike Tysonia vastaan - Nyrkkeily - Ilta-Sanomat

Nyrkkeilylegenda paljastaa: isoäidin sanat estivät täystuhon skandaaliottelussa Mike Tysonia vastaan

Evander Holyfield menetti osan korvansa rustosta ottelussa Mike Tysonia vastaan.

Julkaistu: 6.6. 20:12

Mike Tysonin ja Evander Holyfiedin vuoden 1997 raskaansarjan ottelu päättyi skandaaliin.

Nyrkkeilijä Evander Holyfield oli valmis puremaan Mike Tysonia kostoksi naamaan, mutta nyrkkeilijän mukaan korkeampi voima puuttui peliin vuoden 1997 WBA-liiton raskaansarjan titteliottelussa. Holyfield paljasti kostonhalunsa BBC:n haastattelussa.

Tyson puri Holyfieldia molempiin korviin nyrkkeilyn mainetta ryvettäneen kohuottelun kolmannessa erässä. Tyson diskattiin, Holyfield menetti osan korvansa rustosta.

Holyfieldiä pidätteli kostamasta näky, jonka hän oli kohdannut ennen ottelua.

– Profeetta kertoi minulle, että Mike tekisi minulle jotain pahaa ottelussa. Profeetta sanoi, että minun täytyy pitää mieleni Luojan luona. Voin hävitä vain, jos Mike pystyy häiritsemään minua. Kun hän puri minua korvasta, tiesin, ettei kyse ollut nyrkkeilystä ja olin todella poissa tolaltani. Hän melkein sai minut kiikkiin, koska olin purra häntä suoraan naamasta, Holyfield muistelee.

Mike Tyson puri Evander Holyfieldia Las Vegasissa kesäkuussa 1997.

Hän oli kertonut otteluavustajalleen näystään ja pyytänyt kulmaustaan muistuttamaan itseään profeetan sanoista. Holyfield onnistuikin pysymään rauhallisena karmean episodin jälkeen, vaikka Tyson meni sekaisin ja hyppäsi esimerkiksi yleisön joukkoon.

– Halusin purra Mikea takaisin, mutta sitten muistin isoäitini sanoneen, että kosto kuuluu Jumalalle. Ajattelin sitä, enkä purrut. Kerroin Mikelle kerran yhteishaastattelussa, että meinasin purra sinua suoraan lihavaan poskeesi, Holyfield kertoo.

– Mutta sitten mieleeni tuli, mitä isoäitini oli sanonut. Se muutti koko elämäni, koska ottelu olisi voinut keskeytyä, jos kaksi parasta nyrkkeilijää olisivat purreet toisiaan!

Raskaansarjan ottelu päättyi kaaokseen.

Puremista edelsi Tysonin hermostuminen ottelun toisessa erässä. Holyfield oli puskenut häntä päällään. Tyson jätti hammassuojansa kulmaukseen ja päätti satuttaa vastustajaansa. Purijaa muistettiin 2,4 miljoonan sakolla ja häneltä vietiin otteluoikeudet.

Tyson ei urallaan voittanut enää ainuttakaan mestaruutta. Holyfied otteli vielä 20 kertaa, kunnes lopetti 48-vuotiaana.

Mestarikaksikko on jälleen ajankohtainen, sillä he ovat vihjailleet kehään paluulla. Toteutuessaan ottelu olisi Holyfieldin, 57, ja Tysonin, 53, kolmas keskinäinen kamppailu.

Kumpainenkin nyrkkeilijä on antanut huhuille siivet julkaisemalla itsestään harjoitteluvideoita Instagramissa.

Juttua päivitetty kello 20.19: otsikkoa muutettu.

Luitko jo nämä?