Jukka ”Pyöveli” Järvinen odottaa Mike Tysonin paluuta. - Nyrkkeily - Ilta-Sanomat

Jukka ”Pyöveli” Järvinen odottaa Mike Tysonin paluuta vesi kielellä: ”Kyyti on varmasti kylmää”

Jukka Järvinen lopetti ammattilaisuransa vuonna 2005. Hän on sittemmin ollut mukana kunnallispolitiikassa ja kouluttautunut sosionomiksi.

Julkaistu: 25.5. 13:43

Helsingissä asunnottomia ja syrjäytymisvaarassa olevia auttava ex-nyrkkeilijä Jukka Järvinen arvostaa kovasti Mike Tysonin tempausta.

Yksi viime viikkojen puhutuimmista urheilijoista on ollut Mike Tyson, 53, joka suunnittelee paluuta kehään.

Legendaarinen yhdysvaltalaisnyrkkeilijä on julkaissut sosiaalisessa mediassa vakuuttavia harjoitteluvideoita, jotka ovat villinneet nyrkkeilyn seuraajia ympäri maailmaa.

Entinen huippunyrkkeilijä Jukka ”Käpylän Pyöveli” Järvinen ilmoittautuu mukaan Tysonin kannattajajoukkoon.

Järvistä, 55, lämmittää erityisen paljon se, että Tyson panee itsensä likoon Järviselle rakkaan ja tärkeän asian hyväksi. Suunnitellun ottelun tai mahdollisesti jopa otteluiden tuottoja on tarkoitus ohjata hyväntekeväisyyteen, kuten kodittomien auttamiseen.

Myös Tysonin hyväkuntoisuus on tehnyt Järviseen vaikutuksen.

– Ihan mielettömän hieno juttu! Yllätyin lukiessani siitä ensimmäisen kerran, mutta hienoa, että hänenkin elämän suuntansa vaikuttaisi olevan muuttunut. Tulin uutisista aidosti hyvälle mielelle, asunnottomien ja syrjäytyneiden parissa työskentelevä Järvinen hehkutti Ilta-Sanomille.

Tyson on ilmoittanut tiedottavansa tulevasta vastustajastaan ensi viikolla.

Käpylän Pyöveli viittaa Tysonin myrskyisään siviilielämään, josta on raportoitu lehtien palstoilla vuosien varrella kerran jos toisenkin. Ikonisella kovanyrkillä on ollut ongelmia niin päihteiden, virkavallan kuin oman mielenterveytensä kanssa – uran aikana mutta myös sen jälkeen.

Itsekin päihdehelvetin ja raitistumisprosessin läpikäynyt Järvinen on ollut huomaavinaan uudenlaista ponnekkuutta Iron Miken toiminnassa jo pidemmän aikaa.

– Tuntuu siltä, että hän on nyt kokenut jonkinlaisen herätyksen ja alkanut miettiä asioita ihan uusista kulmista.

Tysonin hyväntekeväisyystempaus on nostattanut valtavaa kiinnostusta, ja hyväntekeväisyysottelusta voidaan odottaa jättitapahtumaa – kuka ikinä vastaan asettuukaan.

– Ylipäätään on hienoa, että syrjäytyneiden ja asunnottomien oloista ollaan kiinnostuneita ja niille saadaan lisää julkisuutta, Vastaisku syrjäytymiselle -kampanjaa Helsingissä pyörittävä Järvinen muistuttaa.

Vaikka rahat menevät hyvään tarkoitukseen, on Järvinen silti hieman huolissaan tulevasta.

– Vähän pelottaa tulevan vastustajan puolesta, sillä kyyti on varmasti kylmää. Aika paljon vaatii, että Tysonin kanssa uskaltaa edelleenkään kehään nousta. On hän vaan kova jätkä.

Eikä Järvinen ole edes järin yllättynyt Tysonin rajusta nykykunnosta. Ei, siitäkään huolimatta että Tysonin edellisestä ottelusta on jo viisitoista vuotta, eivätkä miehen elintavatkaan ole olleet oppikirjamaisia.

Järvinen alias Käpylän Pyöveli auttaa nykyään asunnottomia ja syrjäytymisvaarassa olevia. Kuva vuodelta 2010.

Raskaansarjan entinen Suomen mestari tietää, mistä puhuu.

– Eihän ne taidot Saharaan häviä, koska hänellä on niin pitkä kokemus nyrkkeilystä ja hirveä määrä lahjoja. Ei sitä edes tarvitse juuri harjoitella, että hänen pohjillaan pääsee takaisin tuollaiseen kuntoon.

Luitko jo nämä?