Korona vei nyrkkeilijältä kaksi perheenjäsentä – vieraiden käytös oman isän hautajaisissa järkytti - Nyrkkeily - Ilta-Sanomat

Korona vei nyrkkeilijältä kaksi perheenjäsentä – vieraiden käytös oman isän hautajaisissa järkytti

Anthony Yarde kuvattuna tiedotustilaisuudessa maaliskuun alussa.

Julkaistu: 13.5. 20:16

Anthony Yarde ihmetteli ihmisten varomattomuutta koronan runtelemassa Isossa-Britanniassa.

Koronaviruspandemia on vaikuttanut urheilijoihin ympäri maailman, mutta nyrkkeilijää Anthony Yardea virus on koetellut poikkeuksellisen rajusti. 28-vuotiaan brittiottelijan isä ja isoäiti menehtyivät koronaan vain kuuden päivän sisällä maalis–huhtikuun vaihteessa.

Yarde kertoi ITV:n haastattelussa, että kumpikin hänen läheisistään sai virustartunnan perheen maaliskuisella Israelin-matkalla. He kuolivat nopeasti kotiinpaluun jälkeen.

Kahdestakymmenestä ammattilaisottelustaan 19 voittanut kevyen raskaansarjan iskijä ei ole vaipunut synkkyyteen järkyttävistä tapahtumista huolimatta.

– Tämä virus vaikuttaa kaikkien elämään, ja minua helpottaa se, etten minä tai perheeni ole yksin asian kanssa. Isäni tai isoäitini eivät kumpikaan kärsineet, vaikka virus tappoikin heidät, Yarde totesi BT Sportille.

– Olen totta kai järkyttynyt, mutta näihin asioihin ei voi vaikuttaa. Yritän vain pysyä mahdollisimman positiivisena tilanteesta huolimatta.

Kansalaisten liikkumisrajoituksia höllennettiin Isossa-Britanniassa tällä viikolla, mikä on saanut kotikaranteenissa viikkokausia olleet britit tungeksimaan puistoihin ja muihin julkisiin paikkoihin.

Ihmisten varomaton käytös on saanut kovia kokeneen Yarden raivon valtaan. Hän ihmetteli sitä, mikseivät ihmiset ymmärrä tilanteen vakavuutta edelleenkään, vaikka korona on vienyt jo yli 30 000 ihmisen hengen saarivaltakunnassa.

Yarde kertoi ITV:lle, että jopa hänen isänsä hautajaisissa jotkut ihmiset jaksoivat vähätellä koronavirusta eivätkä liiemmin välittäneet määräyksistä.

– Ihmisten käytös on saanut minut vihaiseksi, pettyneeksi ja järkyttyneeksi sen takia, mitä minulle on tapahtunut. Niiskaisu tai kätteleminen eivät välttämättä vaikuta suoraan ihmisiin itseensä tai heidän perheisiinsä, mutta se voi tartuttaa jonkun muun, hän muistutti ja toivoi ulostulonsa saavan ihmiset ajattelemaan tekojensa seurauksia.

Ammattilaisuransa ensimmäisen tappion viime vuonna kärsineen Yarden on määrä kohdata seuraavassa ottelussaan maanmiehensä Lyndon Arthur. Huhtikuulle suunniteltu ottelu siirrettiin alun perin heinäkuun alkuun, mutta sitä lykättäneen uudelleen.

Luitko jo nämä?