Playboyssa poseerannut Mia kertoi avoimesti alkoholismistaan - Nyrkkeily - Ilta-Sanomat

Playboyssa poseerannut Mia kertoi avoimesti alkoholismistaan – koronan takia tapahtunut muutos arjessa sai tarttumaan pulloon

Entinen huippunyrkkeilijä Mia St. John ihmettelee, miksi AA-kerhojen tapaamiset on peruttu, mutta alkoholia saa yhä tilattua kotiin.

Entinen nyrkkeilytähti Mia St. John kaipaa AA-kerhon kokouksia. Hän poseerasi vuonna 2011 Playboy-tyttöjen kanssa.­

7.4. 14:32

Entinen huippunyrkkeilijä Mia St. John kuvaili radio-ohjelmassaan, kuinka vaikeaa alkoholistin elämä on koronarajoitusten keskellä.

St. John oli myös malli – ensimmäinen nyrkkeilijä, joka on poseerannut miestenlehti Playboyn kannessa. Tämä tapahtui vuonna 1999.

Mia St. John ja leikkitoverit Playboy-kartanolla vuonna 2011.­

Los Angelesissa asuva yhdysvaltalainen St. John, 52, kertoi käyvänsä normaalisti kuusi kertaa viikossa AA-kerhon tapaamisissa.

Nyt kokoontumisia ei sallita.

Mia St. John kertoi, kuinka vaikeaa alkoholistilla on nyt, kun AA-kerhojen tapaamiset ovat tauolla.­

Tapaamiset on siirretty verkkoon, mutta niistä entinen nyrkkeilijä ei koe saavansa tarvittavaa hyötyä. Hän myös muistuttaa, ettei kaikilla kokoontumisiin osallistuvilla alkoholisteilla ole internetyhteyttä käytössään.

– On ollut todella vaikeaa, kun en ole päässyt tapaamisiin keskustelemaan muiden alkoholistien kanssa, St. John sanoi ja muistutti, että alkoholistien ajatusmaailmassa pienikin tekosyy luistaa rutiineista voi johtaa pulloon tarttumiseen.

Entinen nyrkkeilijätähti repsahtikin huomattuaan, ettei pääse kertomaan ajatuksistaan tapaamisiin.

Hän heräsi parkkeeratun autonsa etupenkiltä ja hätkähti. Sen jälkeen hän on pysynyt kuivilla.

– Mutta se on vaikeaa.

St. John on kärsinyt alkoholismista pitkään. Hän vieraili ensimmäisessä AA-kerhon tapaamisessa jo 12-vuotiaana.

Vuonna 2014 hän menetti 24-vuotiaan poikansa. Vuonna 2019 St. Johnin mies kuoli. Tragedioiden takia kuivilla pysyminen on ollut vaikeaa.

Yhtä asiaa entinen nyrkkeilijätähti ei nykytilanteessa ymmärrä.

Alkoholia voi yhä tilata kotiin, mutta AA-kerhojen tapaamiset on kielletty. Yhtälö on St. Johnin mukaan todella vaarallinen.

– Ilmeisesti henkemme eivät merkitse mitään. Täytyyhän alkoholiteollisuuden pysyä pystyssä! St. John kirjoitti sarkastisesti Twitterissä ja suuntasi viestinsä päättäjille.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

St. John ihmettelee, miksi AA-kerhojen kokoontumisia ei voisi järjestää turvallisesti niin, että osallistujat olisivat riittävän kaukana toisistaan.

Hän korostaa, että monille kysymys on elämästä ja kuolemasta.

St. John oli aikanaan yksi maailman tunnetuimmista nyrkkeilijöistä. Hän voitti ammattilaisurallaan 49 ottelua ja hävisi 16.

Voitoista 19 tuli tyrmäyksellä.

Näin Mia St. John tuuletti voittoaan Kelly Downingista vuonna 1999.­

Luitko jo nämä?