Uhkaako yläikäraja Mira Potkosen, 39, olympiaunelmaa koronaviruksen siirrettyä kisat ensi vuoteen? - Nyrkkeily - Ilta-Sanomat

Suomi on vaarassa menettää siirrettyjen Tokion olympialaisten mitalitoivon – pysäyttääkö yläikäraja Mira Potkosen?

Mira Potkonen GeeBee-turnauksessa Helsingissä 10. maaliskuuta.

Julkaistu: 24.3. 17:55

Mira Potkonen jatkaa valmistautumista kohti olympiakisoja.

Nyrkkeilijä Mira Potkonen, 39, jatkaa valmistautumista kohti Tokion olympiakisoja, vaikka nämä siirrettiin tältä vuodelta ensi vuoteen koronaviruspandemian takia.

Nyt vaarana on, että Suomi voi menettää yhden Tokion kisojen suurimmista mitalitoivoistaan.

Kansainvälisen nyrkkeilyliiton Aiban sääntöjen mukaan yläikäraja on 40 vuotta. Tämä tarkoittaa viimeiseksi sallituksi kilpailuvuodeksi sitä, jolloin urheilija täyttää 40. Potkoselle tulee 40 vuotta täyteen tämän vuoden marraskuussa.

Tokion olympianyrkkeilyn järjestää kuitenkin kansainvälinen olympiakomitea ja nyrkkeilyn olympiasäännöissä ikärajaa ei ole kirjattuna.

– Me emme lähde tässä kohtaa spekuloimaan, mutta uskomme että Miralla on mahdollisuus karsia Tokion paikasta, vaikka olympialaiset käydäänkin kesällä 2021. Jatkamme harjoittelua ja keskitymme laatimaan uudet suunnitelmat sen mukaan, minne ajankohtaan karsintakilpailut siirtyvät, valmentaja Maarit Teuronen kommentoi tiedotteessa.

Mira Potkonen täyttää 40 vuotta marraskuussa.

Potkonen on palannut Suomeen Lontoosta olympianyrkkeilyn karsintaturnauksesta, joka keskeytettiin koronaviruspandemian takia. Hän jatkaa harjoittelua parhaillaan karanteeniolosuhteissa.

– Olemme odottaneet tietoa olympialaisten kohtalosta ja nyt se saatiin. Nyt kun siirto vuodelle 2021 on selvillä, voimme alkaa tekemään omia suunnitelmia. Päivittäisharjoittelu jatkuu karanteeniolosuhteissa vielä maaliskuun loppuun asti ja huhtikuun alusta alkaen etsimme sopivia harjoitustiloja yhdessä valmentajani Maarit Teurosen kanssa, Potkonen sanoi tiedotteessa.

Hän otti olympiakisojen odotetun siirron vastaan tyynesti.

– Sanotaanko nyt vaikka niin, että nyrkkeilyssä me olemme tottuneet siihen, että arvokisat siirtyy ja mikään ei ole varmaa ennen kuin tapahtuu, joten tämähän on jo meille tuttua.

Potkonen on saavuttanut urallaan olympiapronssia Rio de Janeirosta 2016 sekä MM-pronssia 2016 ja 2019. Lisäksi hänellä on kaksi EM-kultaa ja yksi EM-hopea.