Robert Helenius iski valtavan yllätysvoiton New Yorkissa!

Robert Helenius tyrmäsi tappiottoman Adam Kownackin.

Robert Helenius tuuletti uransa suurinta voittoa.

8.3.2020 5:39 | Päivitetty 8.3.2020 6:09

Suomalainen raskaan sarjan ammattinyrkkeilijä Robert Helenius, 36, iski sunnuntaiaamuna Suomen aikaa New Yorkissa uransa suurimman voiton. Helenius tyrmäsi puolalaisen Adam Kownackin neljännessä erässä.

– Kova työ palkittiin, Helenius summasi Fox-kanavan voittohaastattelussa.

Helenius oli alakynnessä kolmen erän ajan, mutta neljännen erän alussa hän löi Kownackin lattiaan. Kehätuomari tuomitsi sen virheellisesti liukastumiseksi.

Helenius jatkoi painostamista ja iski Kownackin uudelleen kanveesiin. Tällä kertaa kehätuomari laski Kownackille lukua.

Kownacki pystyi jatkamaan ottelua, mutta Heleniuksen iskumylly oli liikaa. Ajassa 1.08 kehätuomari keskeytti ottelun suojatakseen Kownackia.

– Tiesin, että häntä sattui ja minun piti vain jatkaa iskemistä, Helenius sanoi.

Osakkeet nousussa

Tappio oli Kownackin, 30, ammattilaisuran ensimmäinen. Ennen ottelua monet tahot rankkasivat hänet sarjan kärkikymmenikköön.

Helenius on nyt voittanut 30 ammattilaisottelua ja kärsinyt 3 tappiota. Voitoista 19 on tullut ennen täyttä aikaa.

Heleniuksen osakkeet nousevat nyt raskaassa sarjassa hurjasti. Hän ei tuoreeltaan halunnut arvioida tulevaisuudensuunnitelmiaan.

– Haluan mennä kotiin perheeni luokse pitämään huolta heistä. Olen harjoitellut pitkään ja kiitän heitä minun kestämisestäni.

Kownacki johti

Ottelun keskeytyshetkellä Kownacki johti kahden arvostelutuomarin papereissa pistein 29–28. Yksi tuomari oli kirjannut pisteet Kownackille 30–28.

– Tänään ei ollut iltani. Sellaista on nyrkkeily. Se on kova laji, ja asiat eivät vain menneet kohdilleen tänään. Tämä oli minulle opettava kokemus. Aion palata perusasioihin ja takaisin töihin, Kownacki sanoi.

–Hän osui minuun hyvällä iskulla. Tiesin, mitä tapahtui, mutta olen pettynyt itseeni. Nyt kävi näin.

Luitko jo nämä?