Eva Wahlströmille buuattiin Maamme-laulun soidessa – vastustajan isä pahoitteli - Nyrkkeily - Ilta-Sanomat

Britit buuasivat Maamme-laulun soidessa – Eva Wahlström sai anteeksipyytelevän viestin Englannista: ”Hävettää”

Hienoa urheiluhenkeä. Terri Harper ja hänen Phi-isänsä osoittivat kunnioitusta Eva Wahlströmille lauantaisen titteliottelun jälkeen.

Hienoa urheiluhenkeä. Terri Harper ja hänen Phi-isänsä osoittivat kunnioitusta Eva Wahlströmille lauantaisen titteliottelun jälkeen.

Julkaistu: 13.2. 15:26

Wahlströmiltä MM-tittelin napannut, 16 vuotta nuorempi Terri Harper osoitti kunnioitusta suomalaiselle mestarille.

Eva Wahlström hävisi lauantai-iltana nyrkkeilyn ylemmän höyhensarjan MM-tittelin, jota hän oli hallinnut lähes viisi vuotta. Englantilainen Terri Harper voitti Wahlströmin selvällä piste-erolla kotikehässään Sheffieldissä.

Wahlström sai tuta englantilaisyleisön vihamielisyyden ennen ottelua. Kun hän käveli kehään, yleisö buuasi. Kun Maamme-laulu soi, katsojat eivät kunnioittaneet vieraaksi saapuneen mestarin kansallislaulua, vaan vihelsivät lisää.

Harper, 23, ja hänen tiiminsä kuitenkin osoittivat syvää kunnioitusta 39-vuotiasta Wahlströmiä kohtaan. Harperin isä Phil pahoitteli brittiyleisön käytöstä.

– Hävettää, että yleisö buuasi sinulle tulessasi kehään, Harper kirjoitti Wahlströmin Facebook-seinällä.

– Tulit kehään mestarina ja lähdit mestarina. Rakastan tytärtäni yli kaiken, joten olen hieman puolueellinen iloitessani hänen voitostaan. Mutta tunnen sinua kohtaan paljon rakkautta ja kunnioitusta, Harper sanoi.

– Toivon, että elämän matka kuljettaa sinut sinne, minne haluat mennä.

Vastustaja lähetti kuvan mustista silmistään

Terri Harper oli Wahlströmin mukaan odottanut suomalaisen kohtaamista jo ennen kuin ottelua oli virallisesti edes sovittu. Matsin jälkeen Harper hehkutti lyömäänsä mestaria Facebookissa.

– Olet tehnyt upeita asioita meille naisnyrkkeilijöille. Oli kunnia jakaa kehä kanssasi, Terri Harper kirjoitti.

Nyrkkeilijä lähetti Wahlströmille lisäksi yksityisesti kuvan, jossa hänen molemmat silmänsä olivat pahasti mustana ottelun jälkeen.

– Osuit minuun hyvin neljännessä erässä. Minulla on mukavan mustat silmät lomaani varten. Kiitos, olet suuri mestari, Wahlström kertoo Ilta-Sanomille Harperin viestittäneen.

Komeat sinelmät kertovat Wahlströmin lyöntien voimasta. Wahlström ihmettelikin heti ottelun jälkeisenä yönä, miten Harper oli iskut kestänyt.

– En mä ole vissiin osunut ketään noin hyvin kuin tuossa ottelussa, mutta Harper ei ollut moksiskaan, Wahlström kertoi Ilta-Sanomille lauantaina.