Robert Heleniuksen suuri ottelu varmistui - Nyrkkeily - Ilta-Sanomat

Robert Heleniuksen suuri ottelu varmistui – ”Kownacki tuntee pian Thorin vasaran voiman”

Robert Helenius matkustaa kehätöihin New Yorkiin.

Robert Helenius matkustaa kehätöihin New Yorkiin.

Julkaistu: 18.1. 2:32, Päivitetty 18.1. 9:53

Robert Helenius kohtaa New Yorkissa voittamattoman Adan Kownackin.

Ammattinyrkkeilijä Robert Helenius kohtaa 7. maaliskuuta New Yorkin Brooklynissa voittamattoman puolalaisen Adam Kownackin. Raskaan sarjan ottelu on 12-eräinen, ja sitä mainostetaan WBA-liiton MM-karsintaotteluna.

Ottelua oli huhuttu jo jonkin aikaa, mutta se oli vielä tapahtuman televisioivan Fox-kanavan hyväksyntää vailla. Asia varmistui varhain lauantaiaamuna Suomen aikaa, kun tapahtuman promoottoriyhtiö PBC tiedotti siitä.

– Tämä on ottelu, jota olen odottanut, Helenius sanoi tiedotteen mukaan.

– Vuosien harjoittelu ja nyrkkeileminen maksaa itsensä takaisin, kun ottelemme 7. maaliskuuta. Kownacki tuntee pian Thorin vasaran voiman. Kunnioitan häntä tähän otteluun suostumisesta, mutta hän valitsi väärän vastustajan. Tästä ei tule ottelu, tästä tulee sota. Minä jään viimeisenä seisomaan.

Kownacki uhosi vastaavaan tapaan.

– Tiedän, että Helenius yrittää yllättää ja ottaa paikkani rankinglistoilla, mutta en anna sen tapahtua, puolalainen sanoi.

Kownacki kotikehässä

Kownacki, 30, on voittanut kaikki käymänsä 20 ammattilaisottelua, niistä 15 tyrmäyksellä. Amerikanpuolalaisten keskuudessa erittäin suosittu Kownacki on otellut neljä viimeistä otteluaan Brooklynin Barclays Centerissä. Myös maaliskuun 7. päivän ottelutapahtuma käydään siellä.

Helenius, 36, on otellut Yhdysvalloissa kerran aikaisemmin. Hän hävisi viime vuoden heinäkuussa Minneapolisissa kahdeksannen erän tyrmäyksellä Gerald Washingtonille. Sen jälkeen Helenius on käynyt kehässä kerran. Hän kukisti marraskuussa Virossa heikkotasoisen Mateus Osorion.

Washington on Kownackin ja Heleniuksen ainoa yhteinen vastustaja. Kownacki tyrmäsi Washingtonin toisessa erässä vuosi sitten tammikuussa.

Helenius on otellut ammattilaisena 32 kertaa ja voittanut otteluistaan 29. Voitoista 18 on tullut ennen täyttä aikaa.

Lisää aiheesta