Tamperelainen opettaja uusi shakkinyrkkeilyn maailmanmestaruuden – voitto tuli tyrmäyksellä - Nyrkkeily - Ilta-Sanomat

Tamperelainen opettaja uusi shakkinyrkkeilyn maailmanmestaruuden – voitto tuli tyrmäyksellä

Sakari Lähderinne on entinen ammattinyrkkeilijä.

Sakari Lähderinne on entinen ammattinyrkkeilijä.

Julkaistu: 15.12.2019 2:50, Päivitetty 15.12.2019 8:03

Sakari Lähderinne oli hätää kärsimässä shakkilaudalla, mutta kehässä suomalaisnyrkki puri.

Tamperelainen opettaja Sakari Lähderinne uusi lauantaina shakkinyrkkeilyn maailmanmestaruutensa. Lähderinne kukisti sarjan 75 kiloa finaalissa tyrmäyksellä ranskalaisen Xhemsid Vogliqin. MM-kilpailut käytiin Turkin Antalyassa.

Shakkinyrkkeilyssä pelaajat aloittavat shakissa ja vaihtavat kolmen minuutin jälkeen nyrkkeilyyn. Kolmen minuutin nyrkkeilyerän jälkeen palataan shakkilaudan ääreen. Näin jatketaan, kunnes ratkaisu syntyy joko laudalla tai kehässä.

Lähderinne joutui heti ensimmäisessä shakkierässä alakynteen. Hän oli yhden siirron päästä tappiosta, kun oli aika siirtyä nyrkkeilyyn.

Lähderinne tiesi tilanteen ja kävi heti rajuun hyökkäykseen. Hän onnistui tyrmäämään Vogliqin noin minuutti ennen erän loppua.

– Pistettiin vähän pakkorakoon, niin piti tehdä mitä miehen pitää tehdä. Kiskaisin kaverin pihalle, Lähderinne kertoi Suomen Shakkinyrkkeilyklubin Facebook-sivulla.

Lähderinne, 30, on entinen ammattinyrkkeilijä. Nykyisin hän työskentelee opettajana Tampereella. Hän voitti shakkinyrkkeilyn maailmanmestaruuden myös vuosi sitten Intiassa.

Lisää aiheesta