”Liikaa lihoneelle” nyrkkeilijä Andy Ruizille sataa rapaa – asiantuntija haukkui nyt ”Burger Kingiksi” - Nyrkkeily - Ilta-Sanomat

”Liikaa lihoneelle” nyrkkeilijä Andy Ruizille sataa rapaa – asiantuntija haukkui nyt ”Burger Kingiksi”

Andy Ruiz junior (vas.) hävisi Anthony Joshualle MM-ottelussa viikonloppuna. Ruiz painoi ottelua edeltäneessä punnituksessa 128 kiloa.

Andy Ruiz junior (vas.) hävisi Anthony Joshualle MM-ottelussa viikonloppuna. Ruiz painoi ottelua edeltäneessä punnituksessa 128 kiloa.

Julkaistu: 13.12.2019 6:54

Andy Ruiz junior hävisi viikonloppuna nyrkkeilyn MM-ottelussa Anthony Joshualle. Ruiz on saanut ottelun jälkeen kritiikkiä lihomisestaan.

Andy Ruiz junior ei kierrellyt totuutta viikonlopun odotetun MM-ottelun jälkeen. Anthony Joshualle hävinnyt Ruiz myönsi auliisti, että hänelle oli kertynyt hieman liikaa kiloja ennen Saudi-Arabiassa järjestettyä kamppailua.

Ruiz oli nauttinut makeasta elämästä turhan pitkään sen jälkeen, kun hän oli voittanut Joshuan sensaatiomaisesti viime kesäkuun ottelussa New Yorkissa.

– En valmistautunut niin hyvin kuin olisi pitänyt. Kolmen kuukauden juhliminen vaikutti minuun. Olisi pitänyt treenata kovempaa.

– Lihoin liikaa enkä pystynyt iskemään yhdistelmiäni, Ruiz myönsi The Guardianin mukaan.

Ruizin, 30, painoksi mitattiin viikonlopun ottelua edeltäneessä punnituksessa 128 kiloa. Painoa oli seitsemän kiloa enemmän kuin kesäkuun ottelun alla.

Ruizin aiempaakin muhkeampi olemus kiinnitti monien huomion, ja yhdysvaltalaismeksikolainen ottelija on saanut runsaasti kritiikkiä niskaansa. Yksi tunnetuista kriitikoista oli brittiläinen nyrkkeilypromoottori Frank Warren.

”Tämä oli naurettavaa”

Useiden maailmanmestareiden (mm. Tyson Fury ja Frank Bruno) kanssa työskennellyt Warren kirjoitti tylyä tekstiä Ruizista kolumnissaan.

– Ruiz oli häpeäksi itselleen ja nyrkkeilylle, sillä hän yksinkertaisesti epäonnistui valmistautumisessaan eikä ollut vaaditulla tasolla.

– Hän oli painava jo edellisessä ottelussa, mutta tämä oli naurettavaa. Silmäkulmat kohoilivat punnitustilaisuudessa, jossa hän oli kirjaimellisesti kuin norsu posliinikaupassa.

Warren lopetti tekstinsä johtopäätökseen, että Ruiz muuttui ”raskaansarjan kuninkaasta hampurilaisten kuninkaaksi (Burger Kingiksi) vain puolessa vuodessa”.

Andy Ruiz junior sai Joshua-ottelussa haavan silmäkulmaansa.

Andy Ruiz junior sai Joshua-ottelussa haavan silmäkulmaansa.

Ruizin ja Joshuan tavoin raskaansarjan huippuiskijöihin kuuluva Deontay Wilder pettyi myös raskaasti Ruizin suoritukseen.

– Ennen kamppailua Ruiz sanoi, että on käsitellyt voiton tuoman julkisuuden hyvin, mutta sitten jälkeenpäin saimme kuulla, että hän söi liikaa ja että hänen olisi pitänyt treenata kovempaa. Siis, mitä vittua? Mitä tarkoitat sillä, että söit liikaa ja treenasit huonosti? Wilder pauhasi The Athleticille.

Ruizilla on halutessaan varaa jatkaa makeaa elämää. Hän tienasi lehtitietojen mukaan 12 miljoonaa euroa viikonlopun ottelusta.

Anthony Joshua sai MM-vyöt taas haltuunsa.

Anthony Joshua sai MM-vyöt taas haltuunsa.