Kommentti: Voiton takana on pelottava näkymä – Anthony Joshuasta on isketty luonto pois - Nyrkkeily - Ilta-Sanomat

Kommentti: Voiton takana on pelottava näkymä – Anthony Joshuasta on isketty luonto pois

Anthony Joshua (vas.) palasi raskaan sarjan maailmanmestariksi.

Anthony Joshua (vas.) palasi raskaan sarjan maailmanmestariksi.

Julkaistu: 8.12.2019 8:26

Riskejä vältelleen Anthony Joshuan kehonkielestä näkyi pelko, kirjoittaa Mikko Marttinen.

Aavikolla ei sada vettä, ja ammattinyrkkeilyn raskaan sarjan MM-ottelu ei ole hippaleikki.

Todennäköisesti maineensa kiillotusta kaipaava Saudi-Arabian hallinto luotti näihin kahteen perusasiaan ostaessaan Andy Ruizin ja Anthony Joshuan uusintaottelun ulkoilmastadionilleen.

Pieleen meni kummankin osalta.

Kaatosateen kastelema yleisö näki yhden tylsimmistä raskaan sarjan huippuotteluista vuosikausiin. Joshua otteli äärimmäisen varovaisella taktiikalla. Uransa 20 ensimmäistä ottelua tyrmäyksellä voittanut britti pysytteli loitolla Ruizista ja heitteli riskittömästi vasenta suoraa.

Se riitti pistevoittoon, sillä Ruiz oli kesäkuisen shokkivoittonsa jälkeen jäänyt lepäämään laakereilleen suklaapatukoita mutustellen. 188-senttinen Ruiz painoi punnituksessa 128 kiloa. Maailman terveysjärjestön mukaan se tarkoittaa vaikeaa lihavuutta.

Vaikea Ruizin olikin kymmenen senttiä pidempää Joshuaa tavoittaa. Niinä harvoina kertoina kun Ruiz sai hyvän osuman, Joshuan silmissä välähti pelko ja hän tarttui sidontaan.

Monet pitivät Joshuan nyrkkeilyä taktisesti viisaana. Sitä se toki olikin, mutta tuloksen takana avautuu ikävä näkymä. Joshuan kehonkieli näytti siltä, että ensimmäisen ottelun tyrmäystappio on tehnyt hänestä aran.

Ei ole suuri saavutus nyrkkeillä pistevoitto itseään selvästi pienemmästä ja huonosti harjoitelleesta vastustajasta. Totuus tulee esiin otteluissa sarjan kirkkaimpia huippuja vastaan.

Raskaassa sarjassa on ainakin kaksi miestä, joita vastaan nykyinen, pelokas Joshua ei pärjää: ovelaa Tyson Furya vastaan Joshualla ei riitä taito, ja kovaiskuista Deontay Wilderia vastaan pettää pää.