Anthony Joshua päihitti Andy Ruiz juniorin - Nyrkkeily - Ilta-Sanomat

Anthony Joshua päihitti Andy Ruiz juniorin tuomariäänillä – palasi nyrkkeilyn raskaan sarjan maailmanmestariksi

Kuvituskuva
Julkaistu: 8.12.2019 0:09

Ammattilaisnyrkkeilyn raskaan sarjan maailmanmestaruudesta miteltiin myöhään lauantaina Saudi-Arabiassa.

Anthony Joshua päihitti Andy Ruiz juniorin myöhään lauantai-iltana käydyssä nyrkkeilyn raskaan sarjan MM-ottelussa.

Joshua nappasi takaisin MM-tittelin, jonka hän menetti Ruiz juniorille viime kesäkuussa.

Joshua oli niskan päällä varsin tasaisessa ottelussa, jossa oteltiin täydet 12 erää.

MM-ottelu ratkesi hänelle pistevoitolla 3–0: tuomarit olivat siis yksimielisiä siitä, että Joshua sai enemmän iskuja perille kuin Ruiz Junior. Kummallekaan nyrkkeilijälle ei laskettu lukua missään vaiheessa iltaa.

Anthony Joshua palasi mestariksi.

Anthony Joshua palasi mestariksi.

Pian ottelun jälkeen molemmat ottelijat vihjailivat kehässä tehdyssä haastattelussa, että he voisivat mitellä paremmuudestaan vielä kerran, kun keskinäiset voitot ovat nyt tasan 1–1. On sitten kokonaan toinen asia, olivatko heitot show-henkistä jutustelua vai totisinta totta.

Pitkään odotettu lauantain ottelu ei jää lajin historiaan ikimuistoisena klassikkona

Joshua (oik.) sai perille enemmän iskuja kuin Andy Ruiz junior.

Joshua (oik.) sai perille enemmän iskuja kuin Andy Ruiz junior.

Ruiz juniorin vasen silmäkulma aukesi ottelun ensimmäisessä erässä, kun Joshuan oikea suora osui painavasti. Silmäkulma turposi toisessa erässä entisestään Joshuan terävästä iskusta. Ruiz junior otti vastaan toisessa erässä myös väkevän vasemman koukun.

Myös Joshua otti osumaa toisessa erässä, jolloin hänen vasemmasta silmäkulmasta alkoi vuotaa verta, kun Ruiz juniorin sai perille kaksi vasenta suoraa.

Ruiz junior pystyi horjuttamaan Joshuaa neljännen erän lopussa, kun hän sai perille kolmen painavan osuman sarjan Joshuan kasvoihin.

Ottelu kesti täydet 12 erää.

Ottelu kesti täydet 12 erää.

Ruiz junior aloitti kuudennen erän terävästi ja pystyi horjuttamaan Joshuaa iskuillaan – haastajana kehään lähtenyt britti tosin vastasi painaviin lyönteihin nopeasti hymyilemällä niille. Joshua vastasi hieman myöhemmin myös kovalla vasurillaan.

Meksikolais-amerikkalainen esiintyi väkevästi kahdeksannen erän loppupuolella, jolloin hän moukaroi Joshuaa muutamalla painavalla koukulla ja suoralla.

Ruiz junior olisi tarvinnut tyrmäyksen ottelun lopussa säilyttääkseen MM-tittelinsä, mutta Joshua nyrkkeili järkevästi ja piti hallitsevana mestarina otteluun lähteneen ikätoverinsa sekä loitolla että ojennuksessa.

Mikäli ottelu olisi päättynyt ratkaisemattomaan, Ruiz junior olisi saanut pitää mestaruusvyönsä.

Joshua, 30, ja Ruiz junior, 30, kohtasivat edellisen kerran kesäkuussa New Yorkissa, jolloin nähtiin yksi kaikkien aikojen suurimmista sensaatioista ammattilaisnyrkkeilyssä. Ruiz pudotti suuren ennakkosuosikin Joshuan lattiaan neljännessä erässä ja sai haltuunsa neljän liiton MM-vyöt.

Ennen sitä Joshua voitti kaikki 22 ammattilaisotteluaan, joista 21 tyrmäyksellä.

Kesäkuun ottelun jälkeen Joshua oli pudottanut painoaan 4,5 kiloa. Hänen ottelupainonsa oli Saudi-Arabiassa 107,5 kiloa. Ruiz junorin kohdalla vaaka näytti 128,7 kiloa – noin seitsemän kiloa enemmän kuin kesäkuussa.

Independent-lehden mukaan Joshua kuittaa lauantaina nähdystä ottelusta kahisevaa vajaat 55 miljoonaa euroa. Ruiz junior saa tililleen yli 12 miljoonan euroa. Saudiarabialaisten otteluisäntien tuella haalitut summat voivat vieläpä kasvaa riippuen ottelun tuotoista.