Anthony Joshua ja Andy Ruiz taistelevat MM-vyöstä - Nyrkkeily - Ilta-Sanomat

Toistuuko nyrkkeilymaailmaa ravisuttanut ihme? Anthony Joshua ja Andy Ruiz kuittaavat MM-ottelusta uransa hurjimmat potit

Andy Ruiz junior (vas.) yrittää yllättää jälleen nyrkkeilyn raskaan sarjan supertähden Anthony Joshuan.

Andy Ruiz junior (vas.) yrittää yllättää jälleen nyrkkeilyn raskaan sarjan supertähden Anthony Joshuan.

Julkaistu: 7.12.2019 18:59

Andy Ruiz junior on kovan paikan edessä, kun vastaan tulee yllätystappiosta sisuuntunut Anthony Joshua.

New Yorkin illassa todistettiin kesäkuussa yhtä historian suurimmista nyrkkeily-yllätyksistä, kun yhdysvaltalais-meksikolainen Andy Ruiz junior iski kaikkien hämmästykseksi ylistetyn brittimestarin Anthony Joshuan kanveesiin.

Etukäteen pilkattu ja vähätelty Ruiz, 30, kuittasi jymypaukullaan neljän liiton MM-vyöt ja miljoonien eurojen ottelupalkkion. Rahapotti nousee uusiin sfääreihin lauantaina Saudi-Arabiassa järjestettävässä uusintaottelussa.

Sekä Ruiz että Joshua, 30, tienaavat kohtaamisesta uransa korkeimmat ottelupalkkiot. Independent-lehden mukaan Joshua saa ottelusta kahisevaa vajaan 55 ja Ruiz yli 12 miljoonan euron edestä. Saudiarabialaisten otteluisäntien tuella haalitut summat voivat kasvaa riippuen ottelun tuotoista.

Nyrkkeilyfaneja kiinnostaa eniten, pystyykö Ruiz toistamaan kesäkuun ihmetekonsa sisuuntunutta Joshuaa vastaan. Meksikolaisista juuristaan ylpeä altavastaaja pääsi yllättämään Joshuan viimeksi oikeilla yläkoukuillaan.

Ruizin valmentaja Manny Robles kertoi sensaatiovoiton jälkeen Urheilulehdelle seuranneensa pitkään Joshuan otteita maanisella mielenkiinnolla ja huomanneensa, että brittitähdellä oli tapana pudottaa hieman vasenta kättään jabin jälkeen. Robles teroitti Ruizille, että siinä voisi olla sauma – tunnetuin seurauksin.

Nyt armottomasta harjoittelustaan ja atleettisuudestaan kuuluisa Joshua ei aio antaa Ruizin nopeiden käsien yllättää. Britti kertoi uusintaottelua edeltävässä lehdistötilaisuudessa, että ajatus MM-vöiden voittamisesta takaisin on riivannut häntä shokkitappiosta saakka.

– Kun palasin New Yorkista, en menettänyt sisälläni olevaa paloa. Menin heti takaisin salille lyömään säkkiä. Sydämessäni, silmissäni tai mielessäni ei ole pelkoa, Joshua sanoi ja korosti, että hänellä on ottelua ympäröivästä hullunmyllystä huolimatta vain yksi tavoite.

– En ole täällä järjestämässä show’ta, olen täällä voittamassa.

Ruiz kertoi tietävänsä, että Joshua tulee lauantain otteluun ihan eri taktiikalla kuin puoli vuotta sitten.

– Tiedän, että Joshua on pudottanut painoa ja yrittää saada minut liikkumaan ympäri kehää. Olen kuitenkin valmis. Olen tehnyt tätä kuusivuotiaasta. Tämä on ollut pitkä vuoristorata, mutten ole todellakaan luopumassa näistä MM-vöistä, hallitseva maailmanmestari ilmoitti.