Andy Ruiz ilmestyi huippuottelun punnitukseen seitsemän lisäkilon kera – ”Mitä söit, valmentajasiko?” - Nyrkkeily - Ilta-Sanomat

Anthony Joshua esitteli superkroppansa kameroille – entisestään lihoneelle vastustajalle irvailtiin: ”Mitä söit? Valmentajasiko?”

Andy Ruis Jr ja Anthony Joshua punnittiin perjantaina Saudi-Arabiassa.

Andy Ruis Jr ja Anthony Joshua punnittiin perjantaina Saudi-Arabiassa.

Julkaistu: 6.12.2019 21:47

Andy Ruiz junior painoi lauantain huippuottelun punnituksessa 128 kiloa, Anthony Joshua 107,5 kiloa.

Andy Ruiz junior ja Anthony Joshua iskevät lauantai-iltana Saudi-Arabiassa toista kertaa tänä vuonna nyrkkeilyn raskaansarjan maailmanmestaruudesta.

Yhdysvaltalais-meksikolainen Ruiz aiheutti kesäkuussa yhden raskaansarjan kaikkien aikojen yllätyksistä tyrmäämällä Joshuan New Yorkissa ja ottamalla WBA-, IBF-, WBO- ja IBO-liittojen mestaruusvyöt.

Lue lisää: Video: Jättiyllätys! Anthony Joshua tyrmättiin – Andy Ruiz on raskaansarjan uusi hallitsija (julkaistu 2. kesäkuuta)

Ruiz Juniorin ja Joshuan ruumiinrakenteet ovat kuin yö ja päivä. Siinä missä Joshuan kroppa on huippuunsa viritetyn huippu-urheilijan, on Ruizin vartalo kaikkea muuta kuin virtaviivainen.

Perjantain punnituksessa tuli selväksi, että uusintaottelussa kontrasti on entistäkin valtavampi. Sombrero päässään punnituksessa esiintyneen Ruizin paino on noussut kesäkuusta lähes seitsemän kiloa. Hallitseva mestari painaa nyt hurjat 128 kiloa.

Andy Ruis Junior painoi perjantaina 128 kiloa.

Andy Ruis Junior painoi perjantaina 128 kiloa.

Joshualle puntari näytti sen sijaan 107,5 kiloa, eli 4,5 kiloa vähemmän kuin kesäkuussa. Brittinyrkkeilijä on viimeksi punnittu yhtä kevyeksi vuonna 2014.

Molempien nyrkkeilijöiden puntarilukemat yllättivät monet asiantuntijat, ja spekulaatio punnituksen jälkeen on käynyt kuumana.

BBC:n nyrkkeilyasiantuntija Luke Reddy muistutti, että Ruiz piti kesäkuun nappiottelunsa jälkeen ainakin kolmen kuukauden treenitauon.

– Onko hän nostanut jalat pöydälle? Jos on, niin se ei tiedä hyvää.

Joshuan promoottori Eddie Hearn naureskeli Ruizin hurjalle painolle Behind the Gloves -sivuston YouTube-kanavalla.

– Ruiz sanoi minulle syöneensä lounaan ennen punnitusta. Minä kysyin mitä söit? Valmentajasiko?

Joshua kertoi jo aiemmin tällä viikolla olevansa kevyemmässä kunnossa kuin kesällä. Monet asiantuntijat ovat ihmetelleet 30-vuotiaan laihdutuskuuria, mutta Joshua itse uhkui median edessä perjantaina itseluottamusta.

Anthony Joshua on timmissä kunnossa.

Anthony Joshua on timmissä kunnossa.

– Lyön rennosti ja painavasti. Aiemmin yritin nostaa penkistä talon, mutta sitten aloin tajuta urheilun tiedettä paremmin. Nyt lyöntini ovat kuin hevosen potkuja, Joshua puhisi BBC:n mukaan.

Joshuan ja Ruizin ottelu alkaa Diriyah Arenalla lauantaina Suomen aikaa kello 22.45.