Juniorityttöjen nyrkkeilyn SM-finaali päättyi dramaattisesti – molemmat diskattiin vasta ottelun jälkeen, menettivät mitalit

Julkaistu:

Nyrkkeily
Turussa nähtiin viikonloppuna todella kummallinen tapaus. Nyrkkeilyn juniorien SM-kilpailujen loppuottelu päättyi tupladiskaukseen.
Yksi loppuottelu päättyi erikoiseen tuplahylkäykseen Turussa järjestetyissä juniorien SM-kilpailuissa viikonloppuna.

B-tyttöjen (15–16-vuotiaat) 54-kiloisten sarjan loppuottelussa finaalin ottelijat hylättiin vääränlaisen varustuksen vuoksi. Ottelijat hylättiin vasta ottelun jälkeen.

Ottelu päättyi Kokkolan Olivia Kiviniemen voittoon. Kehätuomari kuitenkin huomasi ottelun jälkeen, että molemmilla ottelijoilla oli korvakoru kiinni korvalehdessä. Niiden käyttäminen otteluissa on sääntöjenvastaista ja johti nyt molempien ottelijoiden diskaukseen ja jäämiseen vaille SM-mitaleja.

Päätös on herättänyt keskustelua sosiaalisessa mediassa. Nyrkkeilyliiton puheenjohtajan Henrik Tavion mukaan tapauksessa toimittiin sääntökirjan mukaan oikein.

– Sääntökirjan mukaan kaikki lävistykset on kielletty ottelijoilta ottelun aikana. Säännöt ovat kaikille samat.

– Ratkaisu oli kova, sillä kyseessä oli nuoria tyttöjä, Tavio sanoi.

Tavion mukaan nyrkkeilijöiden saamissa ohjeistuksissa on puutteita.

– Nuorten ja varsinkin valmentajien olisi pikkuhiljaa syytä oppia, miten otteluun valmistaudutaan ja minkälaisessa otteluvarustuksessa kehään astutaan.

– Valmentajat eivät ole kouluttaneet nyrkkeilijöitä tarpeeksi, Tavio sanoi.

Kyseinen tapaus ei ole Tavion mukaan ainoa laatuaan, vaan samanlaisia tilanteita on tullut ennenkin vastaan.

– Kyse on todennäköisesti aina vahingosta, mutta sitä on mahdotonta todistaa. Tuskin kukaan tahallaan tällaista tekee.

– Tämä on sama tilanne kuin käsisiteiden kanssa. Mikäli todetaan, että ottelijalla ei ole ollut käsisiteitä käsissään ottelun aikana hänet hylätään. Ei sillä ole merkitystä oliko siteiden puuttuminen merkityksellistä lopputuloksen kannalta, kertoo Tavio.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt