Edis Tatli kilpailukieltokiistan keskellä – sai selväsanaisen kirjeen Yhdysvalloista - Nyrkkeily - Ilta-Sanomat

New Yorkista yhteydenotto: Edis Tatli kiistan keskellä – ottelee silti lauantaina

Edis Tatli on New Yorkin urheilijakomission kirjanpidon mukaan yhä kilpailukiellossa. Suomalainen nyrkkeilee silti lauantaina Olavinlinnassa.

Edis Tatli nyrkkeilee lauantaina Olavinlinnassa.­

10.8.2019 17:29

Edis Tatli kohtaa lauantaina Olavinlinnan nyrkkeilyillan pääottelussa Nicaraguan Berman Sanchezin. Suomalainen kilpailee lauantaina siitä huolimatta, että hän on New Yorkin urheilijakomission mukaan yhä kilpailukiellossa.

Tatli hävisi huhtikuussa New Yorkin Madison Square Guardenissa Teófimó Lopezille. Ottelu päättyi tyrmäykseen viidennessä erässä.

Tyrmäyksen jälkeen Tatlille asetettiin säännösten mukainen kilpailukielto, joka on virallisen tilastolähteen, Boxrec.com -sivuston mukaan yhä voimassa, ilmeisesti koska Tatli ei ole vielä toimittanut tarvittavia dokumentteja terveystarkastuksestaan New Yorkiin.

Edis Tatli kohtasi Madison Square Gardenissa huhtikuussa Teófimó Lopezin.­

Ilta-Sanomien tietojen mukaan New Yorkista oltiin yhteydessä Tatlin tiimiin ennen Olavinlinnan ottelua. Boxrecin lähettämässä viestissä muistutetaan Tatlin kilpailukiellosta, ja siitä että Euroopan nyrkkeilyliitto EBU on luvannut kunnioittaa Yhdysvalloissa annettuja kilpailukieltoja.

Suomen ammattinyrkkeilyliiton pääsihteeri Pertti Augustin vahvisti Ilta-Sanomille, että Tatli on tehnyt Suomessa tarvittavat terveystarkistukset tällä viikolla, ja osallistuminen lauantain otteluun on Suomen liiton puolesta hyväksytty.

Myös Tatlin valmentaja Pekka Mäki vakuutti, ettei lauantain ottelusta koidu suomalaiselle ongelmia jatkossa.

– Se kielto koskee vain New Yorkia. Jos Edis ottelee New Yorkissa, menemme sinne terveystodistuksen kanssa, Mäki kommentoi asiaa.

31-vuotias Tatli on nyrkkeillyt ammattilaisurallaan 34 ottelua, ja voittanut niistä 31 (kymmenen tyrmäysvoittoa). Lauantain vastustaja Sanchez, 35, on voittanut 40 ammattilaisottelustaan 29.

Luitko jo nämä?