Venäläisnyrkkeilijä kuoli vastaanotettuaan 319 iskua ottelussa – leski ei ole pystynyt kertomaan pojalleen tämän isän kuolemasta

Julkaistu:

Maksim Dadashevin leski on puhunut ensi kertaa miehensä kuolemasta.
Ottelussa saamiinsa vammoihin kuolleen nyrkkeilijän Maksim Dadashevin leski on puhunut ensi kertaa miehensä kuolemasta.

The Sunin mukaan Dadashevin leski Elizaveta Apushkina on kertonut miehensä kuolemasta venäläiselle Pravdalle.

Apushkina kertoi Pravdalle antamassaan haastattelussa, ettei ole pystynyt kertomaan parin pojalle tämän isän kuolemasta.

– En ole löytynyt rohkeutta kertoa. Kuinka voin kertoa kolmevuotiaalle lapselle kuolemasta ilman, että hänen mielensä järkkyy, Apushkina sanoi.

– Poikani kysyi juuri minulta, että milloin me matkaamme isän luokse Amerikkaan. Jouduin vastaamaan, että isä on kipeänä, jonka jälkeen hän kysyi paraneeko isä ja lennämmekö sitten. Vastasin hänelle, että isä paranee ja lennämme kyllä, koska en tiennyt, miten pystyn kertomaan kuolemasta hänelle.

Apushkina kertoi Pravdalle, että heidän poika pääsi hyvästelemään isänsä.

– Hän sanoi hyvästi isälleen. En voinut auttaa poikaani, mutta annoin hänen hyvästellä isänsä. Tämä on niin väärin, sillä lapsen ei pitäisi joutua kokemaan tällaista.

– Poikani piti isäänsä kädestä kiinni, ja pyysi häntä avaamaan silmänsä ja heräämään.

Dadashev kuoli 23. heinäkuuta neljä päivää Subriel Matiasia vastaan käydyn ottelun jälkeen. Venäläisnyrkkeilijä sai kohtalokkaassa ottelussa 319 lyöntiä ennen kuin hänen valmentaja Buddy McGirt keskeytti ottelun 11. erässä. Dadashev alkoi oksentamaan pian ottelun päättymisen jälkeen, eivätkä hänen jalkansa kantaneet enää kunnolla. Nyrkkeilijä menetti tajuntansa ambulanssissa, joka oli matkalla sairaalaan.

Dadashevilla todettiin aivoverenvuoto, ja hänet leikattiin pian sairaalaan saapumisen jälkeen. Kaksi tuntia kestäneessä leikkauksessa poistettiin pala hänen kallostaan. Dadashev vajosi leikkauksen jälkeen koomaan eikä enää herännyt.

Dadashev muutti Yhdysvaltoihin vuonna 2016 rakentamaan uraa ammattilaisena amatööriuransa jälkeen. Hänet lennätettiin kuolemansa jälkeen Yhdysvalloista synnyinmaahansa haudattavaksi.

13 voittoa ammattilaisurallaan voittanut venäläinen haudattiin 4. päivä heinäkuuta Pietarissa Peterhofin hautausmaalle. Hautajaisissa oli paikalla perheen ja läheisten lisäksi hänen uraltaan tuttuja ihmisiä. Hautajaisvieraiden joukossa oli myös Dadashevin managerina toiminut Egis Klima, joka tunnetaan usean entisen Neuvostoliiton alueelta lähteneen huippunyrkkeilijän taustahahmona.

Otsikko muokattu klo 7.57.