Manny Pacquiao palasi nyrkkeilyn maailmanmestariksi 40-vuotiaana – vastustaja ylisti upean ottelun jälkeen: ”Hattu päästä”

rac

Julkaistu:

Nyrkkeily
Filippiinien nyrkkeilysankari Manny Pacquiao teki lajihistoriaa Las Vegasissa.
40-vuotias Manny Pacquiao löi WBA-liiton maailmanmestarin Keith Thurmanin loppuunmyydyssä MGM Grand Garden Arenassa ja nousi historian vanhimmaksi välisarjan MM-tittelin haltijaksi.

Täydet 12 erää kestänyt ottelu meni Pacquiaolle hajaäänin, mutta yhdysvaltalainen Thurman myönsi reilusti vastustajansa olleen parempi.

– Olen aina sanonut, että en pelkää menettää nollaa tappiosarakkeestani. Jos pystyt voittamaan minut, tee se. Manny Pacquiao päihitti minut tänään. Hattu päästä Senaattorille, sillä hän teki upean suorituksen, Thurman twiittasi ottelun jälkeen.

Pacquiao on urallaan voittanut MM-tittelin historiallisesti kahdeksassa eri painoluokassa. Kukaan muu ei ole pystynyt vastaavaan.


Pacquaio löi Thurmanin lattiaan avauserässä ja piti pistejohtonsa loppuun saakka, vaikka 10 vuotta nuorempi vastustaja painoi päälle. Ottelun loppupuolella Pacquiao vielä villitsi yleisöä kopioimalla Muhammad Alin kuuluisia jalkaliikkeitä ”Ali Shufflea”.

Ennen ottelua Thurman oli kettuillut Pacquaiolle oikein kunnolla ja muun muassa kutsunut tämän käsiä lyhyiksi kuin tyrannosaurus rexillä. Pacquaioa ei ottelun jälkeen kiinnostanut maksaa pottuja pottuina.

– En ole sellainen nyrkkeilijä, joka soittaa suutaan. Me vain markkinoimme ottelua.

– Haluan antaa vastustajalleni aplodit. Hän on todella kova jätkä. Hän osaa otella. Hän on oikea soturi, Pacquiao sanoi.


Thurman kutsui vastustajaansa senaattoriksi, sillä kotimaassaan supersuosittu Pacquiao on urheilun ohella tehnyt uraa politiikassa. Vuonna 2016 hänet valittiin Filippiinien senaattiin. Pacquaio sai yli 16 miljoonaa ääntä.

Pacquaio tienasi noin 18 miljoonaa euroa Thurmanin kohtaamisesta. Hän sanoi palaavansa nyt päivätyöhönsä senaattiin, mutta aikovansa vielä jatkaa nyrkkeilyuraansa.

– Uskoisin, että ottelen seuraavaksi ensi vuonna. Palaan nyt Filippiineille, teen töitä ja sitten teen päätökseni, Pacquaio sanoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt