Anthony Joshua tyrmättiin sensaatiomaisesti – Mike Tyson varoittaa brittiä uusintaottelusta: ”Aiotko luovuttaa?” - Nyrkkeily - Ilta-Sanomat

Anthony Joshua tyrmättiin sensaatiomaisesti – Mike Tyson varoittaa brittiä uusintaottelusta: ”Aiotko luovuttaa?”

Nyrkkeilijälegenda Mike Tysonin mielestä Anthony Joshuan pitää omistaa nyt koko elämänsä uusintaottelulle Andy Ruizia vastaan.

Nyrkkeilijälegenda Mike Tysonin mielestä Anthony Joshuan pitää omistaa nyt koko elämänsä uusintaottelulle Andy Ruizia vastaan.

Julkaistu: 17.7.2019 11:32

Mike Tyson antoi oman mielipiteensä Anthony Joshuan uusintaottelusta Andy Ruiz Junioria vastaan.

Mike Tyson, yksi maailman legendaarisimmista ja tunnetuimmista nyrkkeilijöistä, jakoi oman mielipiteensä Anthony Joshuan uusintaottelusta Andy Ruiz Junioria vastaan Hotboxin-podcastsarjassa.

Andy Ruiz Junior kohahdutti nyrkkeilymaailmaa 1. kesäkuuta, kun hän voitti nyrkkeilyn raskaansarjan mestaruusottelussa ennakkosuosikki Anthony Joshuan seitsemännessä erässä.

Tappio oli Joshuan ensimmäinen ammattilaiskehässä, ja Ruiz otti haltuunsa WBA-, IBF-, WBO- ja IBO-liittojen mestaruusvyöt.

Ottelusopimuksen mukaan Joshualla oli oikeus vaatia uusintaottelua. Hän ilmoittikin heti haluavansa otella uudelleen kellistäjäänsä vastaan. Uusintaottelua kaavailtiin alustavasti marras-joulukuulle 2019.

– Hän teki virheen, loukkaantui ja sellaista sattuu, Tyson kertoi podcastsarjassa Mirror Sportin mukaan.

– Hän voi kuitenkin voittaa ne (mestaruusvyöt) takaisin, mutta hänen päänsä pitää olla kunnossa. Hän ei voita sitä takaisin, jos mokaa.

Brittinyrkkeilijä Anthony Joshua koki yllätystappion amerikkalaisnyrkkeilijä Andy Ruiz Juniorille kesäkuussa.

Brittinyrkkeilijä Anthony Joshua koki yllätystappion amerikkalaisnyrkkeilijä Andy Ruiz Juniorille kesäkuussa.

Tysonin mukaan brittinyrkkeilijän on nyt annettava kaikkensa uusintaottelulle, jos hän aikoo voittaa.

– Nyt sinun pitää käsitellä epäonnistumista, kuka sinä olet? Mitä aiot tehdä nyt?

– Aiotko panna nyrkkeilyhanskat nyt hyllylle? Ja sanoa ‘Hei, en halua tätä enää.’ Aiotko pysyä aloillasi ja luovuttaa? Vai uskotko sinä siihen? Onko sinulla yhtään helvetin ylpeyttä jäljellä? Tyson täräytti.

Joshuan promoottori Eddie Hearn twiittasi 4. kesäkuuta, että uusintaottelu otellaan vielä ennen vuoden vaihtumista.

– Tavattuamme AJ:n (Joshua), (valmentaja) Rob McCrackenin ja manageritiimin kanssa, olemme tänään aktivoineet ottelusopimuksessa olleen uusintaottelupykälän. Ottelu järjestetään marras- tai joulukuussa paikassa, joka varmistetaan piakkoin, Hearn kirjoitti tuolloin.

Ennen kesäkuista tappiotaan Joshua, 29, voitti 22 ottelua peräkkäin. Ruizin voittoa pidetään yhtenä raskaansarjan kaikkien aikojen yllätyksistä, jolle viime vuosikymmeniltä vertoja vetää vain vuoden 1990 helmikuinen Buster Douglasin voitto Mike Tysonista.