Nyrkkeilyn raskaansarjan yllätysmestarilta kovaa pullistelelua – tylytti tyrmäämäänsä Anthony Joshuaa armottomasti - Nyrkkeily - Ilta-Sanomat

Nyrkkeilyn raskaansarjan yllätysmestarilta kovaa pullistelelua – tylytti tyrmäämäänsä Anthony Joshuaa armottomasti

Andy Ruiz Jr (oik.) yllätti Anthony Joshuan kesäkuun alussa.

Julkaistu: 23.6.2019 11:59

Andy Ruiz Jr päästi suustaan kovaa tekstiä.

Andy Ruiz Jr hämmästytti maailmaa tyrmäämällä Anthony Joshuan nyrkkeilyn raskaan sarjan mestaruusottelussa 1. kesäkuuta.

Suurena ennakkosuosikkina otteluun lähtenyt Joshua horjutti haastajaansa kolmannessa erässä. Ruiz Jr pudotti britin pelistä kuitenkin seitsemännessä erässä.

29-vuotias meksikolainen aiheutti Joshualle ensimmäisen tappion ammattilaiskehässä ja otti haltuunsa WBA-, IBF-, WBO- ja IBO-liittojen mestaruusvyöt. Ennen sitä Joshua, 29, voitti 22 ottelua peräkkäin.

Joshuan 22 ottelun mittainen voittoputki päättyi 1. kesäkuuta.

Ottelusopimuksen mukaan Joshualla oli oikeus vaatia uusintaottelu. Hän ilmoittikin heti yllätystappionsa jälkeen haluavansa otella uudelleen kellistäjäänsä vastaan. Uusintaottelua on kaavailtu alustavasti marras-joulukuulle 2019.

Ruiz Jr tuuletti noustuaan nyrkkeilyn raskaan sarjan hallitsijaksi.

Useiden medioiden mukaan Ruiz Jr on julistanut olevansa entistä väkevämmässä iskussa mahdollisessa uusintamittelössä. Ennen yllätysvoittoa moni taho leimasi Ruiz Jr:n ”läskiksi”, jolla ei pitänyt olla edes mahdollisuutta pysyä häntä selvästi atleettisemman Joshua kyydissä.

– Uusintaottelusta tulee edellisen toisinto. Valmistaudun siihen paremmin kuin edelliseen kohtaamiseemme ja olen siinä valmiimpi kuin aikaisemmin, Ruiz Jr ilmoitti Talksportin mukaan.

– Tiedän hänen heikkoutensa ja pystyn paljon parempaan. Kehää ympäri juokseminen on ainoa asia, johon Joshua pystyy. Hän ei ole hyvä nyrkkeilijä, raskaan sarjan hallisija pullisteli.

Luitko jo nämä?