Tyson Fury tuli kehään kuin Rocky-elokuvien hahmo, tyrmäsi toisessa erässä – ja lupasi seuraavaksi superottelun

Julkaistu:

Nyrkkeily
Britti Tyson Fury vakuutti Las Vegasissa isketyssä raskaansarjan kamppailussa.
Tyson Fury otti kotiyleisön haltuunsa jo sisääntulollaan. Hän marssi kehään Setä Samuliksi pukeutuneena ja James Brownin hitin Living In America soidessa.

Asu- ja kappalevalinta olivat kunnianosoitus supersuosituille Rocky-nyrkkeilyelokuville. Elokuvasarjan neljännessä osassa Carl Weathersin esittämä Apollo Creed tulee kehään samalla tavalla otteluunsa Dolph Lundgrenin näyttelemää neuvostoliittolaista Ivan Dragoa vastaan.

Elokuvassa Creedille kävi kehnosti: hän sai dopinghirmu Dragon iskuista tappavan aivovamman.

Fury sen sijaan selvisi ilman suuria vaikeuksia kamppailustaan aiemmin voittamatonta saksalaista Tom Schwarzia vastaan.

30-vuotias Fury löi Schwarzin lattiaan toisessa erässä. Schwarz nousi vielä ylös, muttei pystynyt enää puolustamaan itseään. Kehätuomari keskeytti yksipuoliseksi muuttuneen ottelun nopeasti.


Showmiehenä tunnettu Fury intoutui ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa laulamaan Don McLeanin klassikkoa American Pie. Lisäksi Fury lupasi, että hänen seuraava suurottelunsa on nyrkkeilyfanien innolla odottama uusintakamppailu Deontay Wilderiä vastaan.

– Deontay Wilder on tulossa. Ottelu toteutuu. Raskaassa sarjassa oli aiemmin kolme hevosta, nyt heitä on vain kaksi, Fury sanoi BBC:n mukaan.

Hevoslausunnollaan Fury viittasi maanmiehensä Anthony Joshuan hiljattain kärsimään yllätystappioon Andy Ruiz Jr:lle. Joshua menetti WBO-, WBA- ja IBF-liittojen tittelit.
Wilderilla on WBC-liiton titteli. Hän kohtasi Furyn viime joulukuussa. Tuolloin ottelu päättyi ratkaisemattomaan, mutta Furyn mielestä häneltä vietiin voitto.

– Löin Wilderin jo kerran, joten teen sen uudestaan.

– Hän saa vastaansa huippukuntoisen Tyson Furyn. Tämä kohtaaminen on koko maailman suurin nyrkkeilyottelu, Fury sanoi.


Furyn promoottorin Frank Warrenin mukaan Fury–Wilder nähdään todennäköisesti ensi vuoden alkupuolella.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt