Kommentti: Robert Helenius nousee poikkeukselliseen ammattinyrkkeilyotteluun – voittajaa on vaikea ennustaa

Julkaistu:

Kommentti
Ottelu Gerald Washingtonia vastaan on parasta, mitä Robert Heleniukselle saattoi tässä vaiheessa uraa tapahtua, kirjoittaa Mikko Marttinen.
Robert Helenius on nyrkkeillyt ammattilaisena kahdeksan vuotta ja 31 kertaa. Niin pitkään häneltä kesti päästä ensimmäistä kertaa rehelliseen nyrkkeilyotteluun.

Sallinette pienen karrikoinnin. Ei Heleniuksen otteluiden lopputulosta toki koskaan ole etukäteen sovittu, mutta hänen kamppailunsa Gerald Washingtonia vastaan 13. heinäkuuta on monin tavoin poikkeuksellisen urheilullinen koitos.

Ammattinyrkkeilyssä noppa on lähes aina painotettu toisen ottelijan hyväksi. Kukaan promoottori ei järjestä ottelua siksi, että hänen oma nyrkkeilijänsä häviäisi.

Promoottori valitsee vastustajan, ottelupaikan ja härskeimmissä tapauksissa jopa tuomarit siten, että tappion riski on minimoitu.

Helenius ansaitsi hienoilla esityksillään amatöörikehissä sopimuksen saksalaiseen Sauerland-talliin. Se piti huolen, että suomalaisen ura eteni voitosta voittoon.

Viime vuodet Helenius on otellut vapaana agenttina. Se tarkoittaa, että hän on vapaa poimimaan rahakkaimmat tarjoukset maailmalta. Samalla se tarkoittaa, että Helenius on toisinaan joutunut asettumaan altavastaajan rooliin.

Siihen rooliin ei ole pakko tyytyä. Viime ottelussaan syyskuussa Helenius yllätti Erkan Teperin tukijoukot ja tyrmäsi saksalaisen tämän kotikehässä.

Ilman tuota voittoa Heleniuksella ei olisi nyt aukeavaa saumaa.
IS:n tietojen mukaan Helenius on solminut sopimuksen suuren yhdysvaltalaispromoottorin Al Haymonin ja tämän PBC-organisaation kanssa. Kyseessä on hieman erilainen sopimus kuin Sauerlandin kanssa.

Haymonin talli on valtava, ja hän otteluttaa omia nyrkkeilijöitään usein toisiaan vastaan. Sellainen on myös Heleniuksen ja Washingtonin välinen ottelu.

Haymonille tuskin on suurta väliä, kumpi ottelun voittaa. Kumpikaan nyrkkeilijöistä ei ole Yhdysvalloissa suuri nimi tai potentiaalinen mestari. Voittaja saa seuraavaksi vastaansa jonkun toisen iskijän Haymonin tallista, häviäjä joutuu luultavasti keksimään itselleen muita tulonlähteitä.

Lähtökohdat ovat tasaiset myös urheilullisesti. Melko tarkasti Heleniuksen pituinen Washington on entinen amerikkalaisen jalkapallon pelaaja, joka pääsi aina NFL-joukkueiden harjoitusmiehistöön asti. Nyrkkeilyuransa hän aloitti vasta aikuisiällä.

Washington, 37, on fyysisesti lahjakas mutta teknisesti hieman kömpelö. Aivan kuten Helenius, 35, myös Washington on voittanut muutamia hyviä nimiä mutta hävinnyt kärkikymmenikön iskijöille.

On vaikea ennustaa, miten Minnesotan kehässä käy. Sellaiseen otteluun pääseminen on tässä vaiheessa Heleniuksen uraa pelkästään hyvä asia. Nyt kaikki on vain omasta harjoittelumotivaatiosta kiinni.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt