Ruotsalaisnyrkkeilijää ja tämän Bandidos-pikkuveljeä epäillään raiskauksesta ja kiduttamisesta porakoneella – Poliisi: ”Totta kai haluamme vinkkejä, missä he ovat”

Julkaistu:

NYRKKEILY
Entinen olympiatason nyrkkeilijä ja moottoripyöräkerhon johtohahmo ovat etsintäkuulutettuja.
Ruotsalaisia veljeksiä Patrick Bogerea ja Johnson Bogerea epäillään osallisuudesta raiskaukseen ja kidnappaukseen.

Epäily liittyy Ruotsin poliisin 24. helmikuuta tekemään iskuun Lerumin kunnassa sijaitsevaan asuntoon. Göteborgs Postenin mukaan asunnosta löytyi kaksi raiskauksen uhria, joista toista oltiin kidutettu porakoneella. Löydön takia aiemmasta raiskaustutkinnasta tulikin kidnappaustutkinta.

Expressenin mukaan kaikkiaan 11 ihmistä epäillään osallisuudesta kyseiseen rikokseen, joista pääepäiltyinä pidetään Bogeren veljeksiä yhdessä kolmen muun henkilön kanssa. Rikoksen motiivin on kerrottu olevan taloudellinen. Lehden mukaan rikoksessa on kyse joko todellisista tai keksityistä merkittävistä veloista.

Yleisesti kidnappauksesta tuomitaan neljästä 18 vuoteen vankeutta ja erittäin törkeästä pahoinpitelystä viidestä kymmeneen vuoteen vankeutta. Bogeren veljet ovat vielä vapaalla jalalla ja heidät on etsintäkuulutettu.

Olympiatason nyrkkeilijä ja moottoripyöräkerhon johtohenkilö

Patrick Bogere, 37, on entinen ammattilaisnyrkkeilijä, joka voitti amatöörinyrkkeilijänä viisi Ruotsin mestaruutta ja edusti Ruotsia EM-kisoissa, MM-kisoissa ja Ateenan olympialaisissa vuonna 2004. Vuonna 2008 hän jätti amatöörinyrkkeilyn ja otti ammattilaisnyrkkeilijänä 14 ottelusta 12 voittoa.

Patrick Bogeren pikkuveli Johnson, 35, kuuluu Göteborgin rikollisen Bandidos-moottoripyöräkerhon johtohahmoihin. Hänen kerrotaan olleen mukana moottoripyöräkerhon toiminnassa yli 10 vuotta.

Johnson Bogere tuomittiin muun muassa vuonna 2006 osallisuudesta räjähdysiskuun, jossa kaksi autoa tuhottiin käsikranaateilla.


Maaliskuussa 2019 Johnson Bogere pidätettiin hänen toimistossaan epäiltynä osallisuudesta raiskaukseen, törkeään ja laittomaan pakottamiseen ja törkeään petokseen.

Myöhemmin myös Patrick pidätettiin epäiltynä raiskauksesta, erittäin vakavasta pahoinpitelystä ja törkeästä ja laittomasta pakottamisesta.

Molemmat veljekset ovat tästä huolimatta tällä hetkellä vapaalla jalalla ja heitä jahdataan poissaolevina.

Syyttäjä Daniel Larsson ei halunnut kommentoida, onko Patrick tai Johnson Bogere poistunut Ruotsista.

– Totta kai haluamme saada heihin yhteyden ja saada vinkkejä, missä he ovat, Larsson kommentoi Expressenille.

– Rikoksen vakavuuden perusteella ei ole salaisuus, että tulossa on selvästi pitkä rangaistus.