Nyrkkeilypommi tuntui Ahvenanmaalla asti – aukesiko Robert Heleniukselle herkullinen sauma MM-otteluun Anthony Joshuan shokkitappiosta? - Nyrkkeily - Ilta-Sanomat

Nyrkkeilypommi tuntui Ahvenanmaalla asti – aukesiko Robert Heleniukselle herkullinen sauma MM-otteluun Anthony Joshuan shokkitappiosta?

Raskaan sarjan maailmanmestariksi kohonneen Andy Ruizin (oik.) ja Robert Heleniuksen piti kohdata kehässä, mutta toisin kävi.

Julkaistu: 4.6.2019 15:30

Robert Heleniuksen leiri joutui muuttamaan suunnitelmiaan, kun Anthony Joshua hävisi viikonloppuna yllättäen meksikolaishaastaja Andy Ruizille.

Viikonloppuna nähtiin yksi nyrkkeilyn raskaan sarjan historian kovimmista sensaatioista, kun meksikolaishaastaja Andy Ruiz Jr. voitti teknisellä tyrmäyksellä maailmanmestari Anthony Joshuan.

Kaliforniassa asuvasta Ruizista, 29, tuli historian ensimmäinen meksikolainen raskaan sarjan maailmanmestari.

Joshua, 29, ilmoitti välittömästi halukkuudestaan uusintaotteluun. Sen järjestäminen on kuitenkin kiinni Ruizista, joka on kertonut neuvottelevansa leirinsä kanssa ennen jatkokuvioiden vahvistamista.

Jos uusintaottelu jäisi syystä tai toisesta toteutumatta, on mahdollista, että Ruiz puolustaisi mestaruuttaan suomalaisiskijä Robert Heleniusta vastaan. Heleniuksella, 35, on tilillään 28 voittoa 30 ammattilaisottelusta.

Hänen edellinen ottelunsa syyskuussa 2018 päättyi tyrmäysvoittoon saksalaisesta Erkan Teperistä.

– Olemme nyt IBF-liiton maailmanlistalla viidentenä, joten ottelu Ruizia vastaan voisi olla hyvinkin mahdollinen. Pyrimme tietenkin siihen, Heleniuksen manageri Markus Sundman sanoi Ilta-Sanomille.

Realiteetit ovat tiedossa

MM-titteliottelu Ruizia vastaan olisi Heleniukselle kaikkien aikojen mahdollisuus, mutta suomalaisleirissä ei uskalleta intoilla. Realiteetit ovat tiedossa.

Sundman uskoo, että viikonlopun ottelusta yli kuusi miljoonaa euroa tienannut Ruiz nousee jälleen kehään Joshuaa vastaan.

– Ruizilla oli kova palkkapäivä nyt, mutta jos hän ottaa uusinnan Joshuaa vastaan puolustavana mestarina, puhutaan ihan eri rahasummista. Ja niin kuin lauantaina nähtiin, Ruizilla on itseluottamusta.

– Hän on todella taitava ja nopea nyrkkeilijä, vaikkei hänen olemuksestaan sitä huomaisi. Luulen, että hän pärjää Joshuaa vastaan hyvin toisenkin kerran.

Andy Ruiz Jr. pääsi yllättämään selvän ennakkosuosikin Anthony Joshuan Madison Square Gardenin nyrkkeilypyhätössä.

Heleniuksen suunnitelmat muuttuivat

Ruizin sensaatiovoitolla on ollut joka tapauksessa vaikutuksensa suomalaisleiriin. Heleniuksen piti kertoa maanantaina seuraavasta sovitusta ottelustaan, mutta meksikolaisen tyrmäysvoitto muutti suunnitelmia.

– Viikonlopun jälkeen saamme odottaa taas vähän, Sundman naurahti.

– Sanotaan näin, että istuin koko sunnuntain ja maanantain välisen yön puhelimessa. Sen enempää en voi kertoa. Tässä on paljon tekeillä, ja ”Robbe” on tapetilla koko ajan – myös Jenkeissä. Sitä markkinaa rakennetaan nyt.

Kohtaaminen peruuntui

Helenius kertoi aiemmin IS:lle, että hänellä itsellään oli aiemmin keväällä suunnitteilla ottelu Ruizia vastaan.

– Emme päässeet puheissa kuitenkaan pidemmälle, kun Ruizille tuli tämä isompi ottelu, Helenius sanoi.

Sundmanin mukaan Ruizin ja Heleniuksen kohtaamisesta käytiin tiiviitä keskusteluja helmikuussa.

– Sitä oli suunniteltu aika pitkälle. En voi valitettavasti sanoa, miksei siitä ei tullut mitään, koska se liittyy sopimukseen, joka meillä on. Meitä pyydettiin siihen otteluun, ja hyväksyimme ehdotuksen. Syynä ei ollut mikään vetäytyminen, vaan heillä oli jotain muuta.

Ruiz nappasi voitostaan neljän liiton (WBA Super, WBO, IBO, IBF) MM-tittelit.

Robert Helenius on voittanut urallaan 28 ammattilaisottelua ja hävinnyt kaksi.

Manageri uskoo, että maailmanlaajuiseksi sensaatioksi noussut Ruiz ja Helenius kohtaavat joka tapauksessa ennemmin tai myöhemmin. Sundman luottaa vakaasti Heleniuksen mahdollisuuksiin meksikolaista vastaan.

– Robbe olisi voittanut suunnitteilla olleen ottelun, ja uskon kovasti, että hän voittaisi sen vieläkin.

Sundmanin mukaan Heleniuksen kärsivällinen nyrkkeilytyyli sopii Ruizin kaltaista nopeaa iskijää vastaan.

– Tapa, jolla Joshua otteli lauantaina, ei toimi Ruizia vastaan. Robben tyyli toimii mainiosti.

– ”Robbe” ei mene puskemaan päällä, kun toinen on nopeampi, vaan hän luottaa vastaiskuihin. Joshualla nyrkkeily meni vähän tappeluksi, eikä hän pärjännyt siinä.

Luitko jo nämä?