Robert Heleniuksella oli suunnitteilla matsi Anthony Joshuan tyrmääjää vastaan – kertoi nyt tylyn näkemyksensä sensaatiosta

Julkaistu:

Nyrkkeily
Robert Heleniuksen mielestä Anthony Joshua hävisi Andy Ruiz juniorille omaa tyhmyyttään.
Nyrkkeilyväki kohahti kovaa sunnuntaina aamuyöstä, kun siihen asti tappioton Anthony Joshua hävisi raskaansarjan MM-ottelun Andy Ruiz juniorille.

Tunnettu nyrkkeilyvalmentaja ja manageri Pekka Mäki piti Joshuan tappiota nyrkkeilyn suurimpana shokkituloksena lähes 30 vuoteen.

Yllättynyt tuloksesta oli myös Suomen raskaansarjan huippu Robert Helenius, joka kertoi IS:lle, että hänellä itselläänkin oli suunnitteilla ottelu Ruizia vastaan.

– Vähän sellaisesta oli puhetta. Emme päässeet puheissa kuitenkaan pidemmälle, kun Ruizille tuli tämä isompi ottelu, Helenius sanoi.

Heleniuksen omassa arvoasteikossa Ruizin voitto oli suurin nyrkkeily-yllätys sitten sen, kun Hasim Rahman tyrmäsi Lennox Lewisin raskaansarjan MM-ottelussa Etelä-Afrikassa huhtikuussa 2001.

Heleniuksella on selvä näkemys siitä, minkä takia Ruiz pääsi yllättämään otteluun jättimäisenä suosikkina lähteneen Joshuan.

Heleniuksen mukaan ottelun kriittinen kohta oli se, kun Joshua iski ensin Ruizin kanveesiin ottelun kolmannessa erässä.

– Joshua teki vähän tyhmästi sen jälkeen, kun hän oli saanut lyötyä Ruizin maihin. Ehkä hän itsekin oletti siinä vaiheessa, että matsi on ohi, Helenius mietti.

Heleniuksen mukaan Joshualta petti maltti, ja hän unohti nyrkkeilyn peruselementit.

– Joshua lähti liian innokkaasti hakemaan tyrmäystä ja vähän typerästi yritti lyödä Ruizin ulos matsista. Olisi pitänyt olla enemmän respectiä, Helenius sanoi.

– Joshua meni liian ärhäkästi päälle, ja kaveri pääsi lyömään vastaan. Kun noin isot miehet lyövät, kyllä se tuntuu. Pitäisi olla teräsmies, jotta sellaiset iskut kestäisi.


Helenius sanoi, että Ruizin ulkoisesta olemuksesta saattoi saada sellaisen vaikutelman, että kyseessä ei olisi vaarallinen nyrkkeilijä.

– Kun Ruizin rinnalla näki Joshuan lihaksikkaan ja atleettisen vartalon, saattoi tulla ennakkoluulo, miten matsissa käy.

– Ruizilla oli kuitenkin hyvä kunto. Hän jaksaa kyllä puskea 12 erää päälle. Lisäksi hän on äärimmäisen nopea. Kun sellaisella massalla ja nopeudella saa tällättyä, se kyllä tuntuu, Helenius totesi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt