Tokion olympianyrkkeilyn järjestelyt täysin levällään – karsintaturnauksia valvoo voimisteluliiton pomo

Julkaistu:

Nyrkkeily
Kansainvälinen olympiakomitean hallitus päätti keskiviikkona, että nyrkkeilyn lajiliitto AIBA ei ole mukana Tokion olympianyrkkeilyn järjestelyissä.
Kansainvälinen olympiakomitea (KOK) sulki puolisen vuotta sitten amatöörinyrkkeilyä hallinnoivan Kansainvälisen nyrkkeilyliiton (AIBA) olympiaperheen ulkopuolelle pitkään jatkuneiden epäselvyyksien ja väärinkäytösten takia. Samalla joutui vaakalaudalle Tokion olympiakisojen nyrkkeilyturnaus.

Keskiviikkona KOK:n hallitus antoi päätöksensä AIBAn tilanteesta, eikä se ollut nyrkkeilyliitolle suosiollinen. Inside the games -sivuston mukaan AIBAlla ei ole mitään roolia kesän 2020 olympianyrkkeilyn järjestelyissä.

Painoluokat avoinna

Tokiossa on kuitenkin tarkoitus otella, mutta tapahtuman organisointi on vasta suunnittelun asteella. KOK asetti työryhmän valvomaan järjestelyjä. Työryhmän puheenjohtajaksi nimitettiin Kansainvälisen voimisteluliiton puheenjohtaja Morinari Watanabe.

Japanilaisen liikemiehen johtaman ryhmän kontolle tuli myös karsintakilpailujen organisointi. Karsintojen ajankohdaksi ilmoitettiin tammi–toukokuu 2020, mutta esimerkiksi sarjojen lukumäärä ja painoluokat ovat hämärän peitossa.

– Päätös tehtiin urheilijoiden ja lajin eduksi. Haluamme varmistaa, että urheilijat voivat elää unelmaansa ja osallistua olympialaisiin Tokiossa 2020, KOK:n puheenjohtaja Thomas Bach perusteli päätöstä.

KOK:n hallituksen päätös vahvistetaan kesäkuun lopussa järjestön istunnossa, mutta jäsenistöllä ei ole ollut tapana kyseenalaistaa hallituksen esityksiä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt