Robert Helenius ottelee USA:ssa – vastassa voittamaton tyrmääjä - Nyrkkeily - Ilta-Sanomat

Robert Helenius ottelee USA:ssa – vastassa voittamaton tyrmääjä

Adam Kownacki valitsi Anthony Joshuan sijaan Robert Heleniuksen.

Robert Helenius matkustaa ensi kertaa ammattilaisurallaan ottelemaan Yhdysvalloissa.­

25.4.2019 23:04

Raskaan sarjan ammattinyrkkeilijä Robert Helenius nousee seuraavaksi kilpakehään Yhdysvalloissa. IS:n tietojen mukaan Helenius kohtaa kesällä puolalaisen Adam Kownackin. Suomalaisiskijä on jo allekirjoittanut ottelusopimuksen.

Kownacki, 30, on yksi raskaan sarjan lupaavimmista nousevista kyvyistä. New Yorkissa asuva puolalainen on voittanut kaikki 19 ammattilaisotteluaan, niistä 15 ennen täyttä aikaa.

Viimeisimmässä ottelussaan tammikuussa Kownacki tyrmäsi toisessa erässä entisen MM-haastajan Gerald Washingtonin. Hänellä on tilillään voitot myös kahdesta muusta MM-kehässä käyneestä nyrkkeilijästä.

Helenius, 35, on voittanut 28 käymästään 30 ammattilaisottelusta. Voitoista 17 on tullut ennen täyttä aikaa. Helenius otteli viimeksi syyskuussa, jolloin hän tyrmäsi saksalaisen Erkan Teperin.

Kownacki on 191 senttiä pitkä. Viimeisimmissä otteluissaan hän on painanut vajaa 120 kiloa. Kaksimetrinen Helenius puolestaan on pysäyttänyt vaa’an 110 kilon molemmin puolin.

Adam Kownacki otteli edellisen kerran tammikuussa.­

Kownacki oli yksi kärkiehdokkaista raskaan sarjan mestarin Anthony Joshuan haastajaksi sen jälkeen, kun Joshuan alkuperäinen vastustaja Jarrell Miller jäi kiinni dopingista. Kownacki kuitenkin kieltäytyi 1. kesäkuuta käytävästä mestaruusottelusta ja sanoi ottelevansa mieluummin myöhemmin kesällä.

Mikäli Kownacki kukistaa Heleniuksen, hänen on tarkoitus otella keväällä 2020 WBC-liiton raskaan sarjan mestaria Deontay Wilderia vastaan.

Helenius kohtaa Wilderin kehässä jo sitä ennen. Hän toimii mestarin harjoitusvastustajana kahden viikon ajan ennen Wilderin seuraavaa ottelua 18. toukokuuta.

Luitko jo nämä?