Edis Tatlin ura jatkuu tappiosta huolimatta: ”En ole luopunut tavoitteestani”

Julkaistu:

Nyrkkeily
Tappio Teófimo Lópezille hiertää yhä, mutta unelma maailmanmestaruudesta elää vielä.
Ammattinyrkkeilijä Edis Tatli jatkaa uraansa. Hän kärsi lauantaina New Yorkin Madison Square Gardenissa tyrmäystappion hondurasilais-yhdysvaltalaiselle Teófimo Lópezille, mutta ura jatkuu entisin tavoittein.

Tatli kertoi jatkosuunnitelmistaan torstaina lähettämässään tiedotteessa.

– Tappio kirpaisee, mutta urani jatkuu. Tulen vahvempana takaisin, enkä ole luopunut tavoitteestani voittaa maailmanmestaruus, Tatli ilmoitti.

López hallitsi ottelua alusta saakka. Tatlin parhaat hetket olivat kolmannessa erässä, jossa hän sai perille ottelun parhaat iskunsa.


Lopun merkit näkyivät ensi kertaa neljännessä erässä. López satutti Tatlia kovilla koukuilla, ja suomalainen joutui pahasti puolustuskannalle.


Tatli hävisi Lópezille viidennen erän tyrmäyksellä. López iski kovan oikean suoran Tatlin vartaloon, ja suomalainen kuunteli kehätuomarin luvunlaskun kymmeneen.


– López-ottelu kulki aluksi pääpiirteittäin suunnitelmiemme mukaan, Tatli kertasi ottelua tiedotteessaan.

– López osui kuitenkin hyvällä oikealla vartaloon juuri, kun minun oli tarkoitus aktivoitua, hyökätä ja lisätä painostusta. Olen pettynyt, koska kyvyistäni nähtiin pelkkä alkusilaus. Ottelu oli vasta alkamassa.


Myös entisen huippunyrkkeilijän, Amin Asikaisen mielestä ottelun varovaisesti aloittanut Tatli oli vasta pääsemässä vauhtiin, kun painava lyönti vatsan seudulle päätti koko homman.

– Yllätyin. López oli ottanut aiemmin voittoja aika heppoisista kavereista, kun taas Edisillä oli kokemusta titteliotteluista. Ajattelin, että Edis olisi voinut klaarata homman, kun kaveri olisi lähtenyt liikkeelle liian kovaa, Asikainen sanoi Ilta-Sanomille.

Voiton myötä López on nyt voittanut kaikki 13 ammattilaisotteluaan, joista 11 tyrmäyksellä. Tatlille tappio oli 34 ottelun mittaisen ammattilaisuran kolmas. Suomalainen hävisi ensimmäistä kertaa urallaan ennen täyttä aikaa.

Unelma maailmanmestaruudesta elää

Myös valmentaja Pekka Mäki pettyi lopputulokseen ja tapaan, jolla Tatli koki uransa kolmannen tappion.

– Koimme ikävän takaiskun, ja valmentajana minun on katsottava peiliin. Oliko oikea taktiikka lähteä passiivisella ottelutyylillä kamppailuun, joka olisi käännettävä aktiiviseksi, hyökkäävämmäksi nyrkkeilyksi ottelun edetessä 3–4 erää, Mäki pohdiskeli ottelun kulkua.

– Nyt tehdään rehellinen ja realistinen analyysi tapahtumista sekä suunnitelma tavoitteiden toteuttamiseksi.

Mäki vahvisti kaksikon jatkosuunnitelmat ja yhteisen tavoitteen.

– Ediksen ura jatkuu, ja tavoitteemme on edelleen maailmanmestaruus. Katse kiinnitetään vahvasti valtameren toiselle puolelle.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt