Ohikiitävä hetki tallentui tv-kuviin: Edis Tatlin tyrmänneen Teófimo Lópezin ele synnytti kohun Hondurasissa

Julkaistu:

Nyrkkeily
21-vuotiaan nyrkkeilijän toiminta ottelun jälkeen nousi puheenaiheeksi Hondurasissa.
Nyrkkeilysensaatio Teófimo López vei varhain sunnuntaiaamuna Suomen aikaa ammattilaisuransa 13. voiton tyrmäämällä Edis Tatlin New Yorkin nyrkkeilypyhätössä Madison Square Gardenissa.

Kotikehässään otellut hondurasilais-yhdysvaltalainen López, 21, pudotti Tatlin viidennen erän kovalla vartaloiskullaan. Suomalainen joutui keräilemään itseään eikä päässyt ylös tuomarin laskettua kymmeneen.

Kevyen sarjan seuraavaksi supertähdeksi povattu López on voittanut kaikki ottelunsa ammattilaisena. New Yorkin Brooklynissa kasvanut urheilija juhli tuoreinta saavutustaan muun muassa näyttävällä takaperinvoltilla.

Juhlallisuuksien keskellä tv-kameroiden kuviin tallentui myös hetki, joka aiheutti kohun Väli-Amerikan pikkuvaltiossa Hondurasissa. Kun Lópezille oli annettu ottelun voittajan vyö, nyrkkeilijän isä ojensi tälle Hondurasin lippua. López näytti kuitenkin vasemmalla kädellään isälleen, että tämä siirtyisi syrjään.

Videon tilanteesta voi katsoa esimerkiksi täältä.

Ele herätti hondurasilaisissa urheilun seuraajissa voimakkaita tunteita, sillä moni tulkitsi Lópezin kieltäytyneen ottamasta lippua vastaan. Aihetta ruodittiin kiivaasti sosiaalisessa mediassa ja hondurasilaisissa uutisvälineissä.

López on syntynyt Yhdysvalloissa, mutta hänen isänsä on hondurasilainen. Nyrkkeilijä edusti Hondurasia Rio de Janeiron kesäolympialaisissa 2016. Kiivaimmat kommentoijat ehtivät haukkua Lópezia epäisänmaalliseksi, ja hänen väitettiin valinneen Yhdysvallat omaksi maakseen.

Parranpärinää oli sen verran, että nyrkkeilijän piti selventää tapahtumien kulkua medialle. Lópezin mukaan monet tulkitsivat hänen tekonsa tahallaan väärin.

– Ei ole totta, että olisin kieltäytynyt Hondurasin lipusta. Rakastan Hondurasia koko sydämestäni. Ihmiset etsivät kaikesta aina jotain negatiivista. Olin yllättynyt ja surullinen, kun kuulin tästä, urheilija sanoi hondurasilaisen Diez-lehden mukaan.

– Kun ottelu oli ohi, isäni ja muut kulmauksessani olleet tulivat kehään. Näin, että isä oli erittäin innoissaan tyrmäysvoitostani. Kun hän lähestyi, siirsin häntä sivuun rauhoittaakseni häntä. Siitä hetkestä syntyi väärinkäsitys. Isäni tuntevat tietävät, miten hän käyttäytyy, kun voitan, MM-otteluun tähtäävä López selitti.
  • Alla olevalla videolla kooste Teófimo Lópezin ja Edis Tatlin kohtaamisesta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt