Edis Tatli haluaa antaa opetuksen suurisuiselle vastustajalleen: ”Hänellä menee vähän liian kovaa”

Julkaistu:

Edis Tatli kohtaa Madison Square Gardenissa kohulupaus Teófimó Lopezin. Itsevarma suomalainen sanoo altavastaajan roolin sopivan.
Edis Tatli kohtaa lauantaina Madison Square Gardenin nyrkkeilypyhätössä kevyen sarjan nousevan tähden Teófimó Lopezin. Ennen Tatlia areenan isoon saliin on noussut vasta kaksi suomalaista nyrkkeilijää: Eva Wahlström viime vuonna ja Gunnar Bärlund 1938.

Maanantaina valmennustiiminsä kanssa kaupunkiin saapunut Tatli astelee hotellin aulaan rennon ja iloisen oloisena. Muutama päivä ennen ottelua kaikki näyttää todella hyvältä, ja 31-vuotias suomalainen huokuu itsevarmuutta.

Lue myös: Edis Tatli astui itsevarmana vaa’alle New Yorkin Madison Square Gardenissa, vastustajalla vaikeuksia: ”Huomenna tehdään duuni”

– Sekä valmistautuminen että matka tänne ovat menneet tosi hyvin. Meillä on ollut koko ajan hieno fiilis, ja tästä hetkestä on voinut nauttia, Tatli sanoo.

Myös vastustaja on nimekäs: Top Rank -talli toivoo 21-vuotiaasta Lopezista kevyen sarjan seuraavaa supertähteä ja maailmanmestaria. Hondurasilaistaustainen brooklyniläinen on Gardenissa kotikehässään.

Tatli kuitenkin näkee altavastaajan roolin ehdottomasti positiivisena asiana.

– Vaikka tykkään otella kotona, niin tämä on tuntunut todella hyvältä. Hänellä itsellään on varmasti paljon enemmän paineita kuin minulla.

 

Vain voitto on mielessä, ja teen kaikkeni sen eteen, että poistun voittajana sieltä kehästä.

Lopez tunnetaan hyvin kahdesta ominaisuudesta: kovista iskuistaan ja suuresta suustaan.

Ennen lauantain kohtaamista kaikki 12 ammattilaisotteluaan voittanut Lopez on jo puhunut ylimieliseen sävyyn seuraavista otteluista ja uhonnut jo haastavansa sarjan ykkösnimen, ukrainalaisen Vasil Lomatshenkon.

Tatli myöntää, että pienen opetuksen antaminen kymmenen vuotta nuoremmalle kaverille tuntuisi hyvältä.

– Hänellä menee vähän liian kovaa, eikä hän ole vielä päässyt näyttämään kunnolla, mihin hän pystyy, suomalainen analysoi.

– Hän puhuu paljon, ehkä vähän liikaakin. Mutta hän on taitava ja lahjakas, ominaisuudet ovat sellaiset, jotka huippunyrkkeilijä tarvitsee. Lauantaina sitten näkee paremmin.


 

Osumia sieltä tulee varmasti, mutta isoimmat osumat pitää nähdä ja olla valmiina.

Tatli ja hänen valmentajansa Pekka Mäki ovat hioneet taktiikkaa eri vaihtoehtojen varalta. Lopezin lyöntejä on tutkittu videoiden avulla. Mäen mukaan Tatlin kokemus täysistä 12 erän otteluista voi tarjota avaimen voittoon.

– Tiedämme hänen voivan tulla alussa päälle kovaa ja olemme valmistautuneet siihen.

– Emme ole sinne lähdössä tuleen makaamaan. Täytyy kuitenkin pitää järki päässä ja odotella niitä kolmen tai neljän erän jälkeen tapahtuvia väsymisiä, koska siellä se intensiteetti usein putoaa ja paikkoja voi aueta.

Lopez on voittanut otteluistaan kymmenen tyrmäyksellä. Iskut lähtevät lujaa ja terävästi. Rajuimmat on kyettävä väistämään.

– Täytyy vain pitää oma pää puhtaana. Osumia sieltä tulee varmasti, mutta isoimmat osumat pitää nähdä ja olla valmiina. Mutta olen minä kovempienkin äijien kanssa ollut kehässä, Tatli sanoo.

Kävelemme hotellilta Madison Square Gardenin edustalle ottamaan kuvia.

Liikennevaloissa Tatli pysähtyy poseeraamaan fanin kanssa ja kirjoittaa nimikirjoituksen dollarin seteliin.

Tämä ottelu ei ole mikään pieni juttu, vaikka illan päätähtiä ovatkin isäntämaan Terence Crawford ja britti Amir Khan.

Jo pelkästään Madison Square Gardenissa otteleminen on suomalaisnyrkkeilijälle yhden unelman täyttymys. Ennen lauantaita asia ei kuitenkaan ole vielä mielessä, sillä New Yorkiin on tultu yhtä tavoitetta varten.

– Vain voitto on mielessä, ja teen kaikkeni sen eteen, että poistun voittajana sieltä kehästä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt