Nyrkkeilyn upporikas maailmanmestari elää askeettisissa oloissa huippuottelun alla – video kodista ällistyttää

Julkaistu:

nyrkkeily
Nyrkkeilyn supertähti Anthony Joshua haluaa eliminoida ylimääräiset häiriötekijät ennen suuria otteluja.
Nyrkkeilyn raskaan sarjan maailmanmestari Anthony Joshua puolustaa titteliään 1. kesäkuuta New Yorkissa. Joshua kohtaa Jarrell Millerin Madison Square Gardenissa.

Joshua paljasti tällä viikolla julkaisemallaan videolla elävänsä erittäin askeettista elämää valmistautuessaan otteluihin. Joshua asuu nuhjuisessa kaksiossa Sheffieldissä sen aikaa, kun hän valmistautuu kamppailuun Englannin urheiluinstituutissa.

Britti esittelee asuntoa kuin MTV:n Cribs-ohjelmassa konsanaan musiikin tahtiin – hulppean huvilan sijaan nyt nähdään karu kolmio.

Kun nyrkkeilymestari esittelee asuntoa, käy nopeasti selväksi, että hän on hankkiutunut eroon kaikesta ylimääräisestä. Mikään ei saa häiritä valmistautumista. Olohuonetta ”koristavat” vanha sohva ja nojatuoli, ikkunan vieressä on pieni televisio.

– Jos ette jo huomanneet, nämä tuolit ovat ”vintagea”. Meillä on ollut ne noin seitsemän vuotta. Ne ovat mukavia, homma toimii. Voin rentoutua, lukea sähköpostit ja soittaa puheluja. Mitään ei tarvitse muuttaa, Joshua kertoo videolla.Asunnon avokeittiö on askeettinen. Makuuhuone on pieni koppero, josta Joshuan mukaan ”ei tapahdu mitään”. Kylpyhuone on myös hyvin karu. Olohuoneessa on joitain palautumiseen liittyviä välineitä.

– Ei vodkaa, ei samppanjaa valitettavasti!

Pöydät ovat tyhjillään. Minkäänlaista loistoa tai yltäkylläisyyttä ei ole havaittavissa. Nyrkkeilijä pystyy keskittymään vain itse asiaan, kuin Rocky Balboa elokuvissa palaamassa karuille juurilleen.

Kyse on Joshualle tutusta riitistä. Ennen Vladimir Klitschkon kohtaamista 2017 hän muutti hulppeasta vuokrahuvilasta asumaan äitinsä pieneen kaksioon. Mikäpä on näin valmistautuessa, sillä vuoden 2012 olympiavoittaja on voittanut uransa kaikki 22 ammattilaisottelua.

– Kun ihmiset tulevat käymään ja näkevät asunnon, he ihmettelevät, mitä minulle on tapahtunut. Mutta tämä toimii minulle. Täällä on rauhallista, kaikille on tilaa, sänky, ruokaa ja kaikki mitä tarvitsemme treenaamista varten. Treenipaikalle pääsen parissa minuutissa kävellen. Sijainti on täydellinen.

Muuten ottelujen välillä Joshua elää hulppeasti, ja hänellä on siihen varaakin. Yksin vuonna 2018 hän tienasi talouslehti Forbesin mukaan ainakin 35 miljoonaa euroa palkintorahoina ja sponsorituloina.