Edis Tatlin huippuottelu on allekirjoituksia vaille! Suomalaisnyrkkeilijä on nousemassa kehään Madison Square Gardenissa

Julkaistu:

Nyrkkeily
Edis Tatli on otellut viimeksi elokuussa.
Edis Tatli kohtaa 20. huhtikuuta New Yorkin Madison Square Gardenissa yhdysvaltalaisen Teofimo Lopezin. Ottelun ehdoista on jo sovittu, mutta ottelusopimukset ovat vielä allekirjoituksia vailla.

Tatlista tulee kolmas suomalaisnyrkkeilijä, joka esiintyy legendaarisella areenalla. Eva Wahlström hävisi siellä joulukuussa MM-ottelun Katie Taylorille. Gunnar Bärlund esiintyi 1930-luvulla aina Madison Square Gardenin pääottelussa asti.

Tatlin vastustaja Teofimo Lopez on yksi nyrkkeilyn kohutuimmista lupauksista. Lopez, 21, on otellut ammattilaisena vasta 12 kertaa, mutta hän on herättänyt huomiota näyttävillä tyrmäyksillään ja värikkäillä tuuletuksillaan.

Edellisessä ottelussaan helmikuussa Lopez tyrmäsi entisen MM-haastajan Jessie Magdalenon. Lopez juhli voittoaan tekemällä epäkunniottavan eleen kanveesissa maannen Magdalenon yllä.

Lopez on voittanut kaikki 12 ammattilaisotteluaan, niistä 10 ennen täyttä aikaa. Tatli, 31, on otellut ammattilaisena 33 kertaa ja voittanut otteluista 31. Voitoista 10 on tullut ennen täyttä aikaa.

IS:n tietojen mukaan Tatlin ja Lopezin ottelun panokseksi pyritään saamaan WBO-liiton kevyen sarjan "väliaikainen mestaruus". Käytännössä se tarkoittaa MM-karsintaottelua.

WBO-liiton maailmanmestari ja kevyen sarjan kiistaton ykkösiskijä on ukrainalainen Vasil Lomatshenko. Hänellä on hallussaan myös WBA-liiton mestaruus. Lomatshenko puolustaa titteleitään 12. huhtikuuta britti Anthony Crollaa vastaan.

Tatli ei vielä viime vuoden joulukuussa ollut WBO:n haastajalistalla lainkaan, mutta tammikuun listalle hän ilmestyi yllättäen mestarin kolmantena haastajana. Tatli on viimeksi otellut elokuussa.

Madison Square Gardenin otteluillan pääottelussa iskevät vastaan yhdysvaltalainen Terence Crawford ja britti Amir Khan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt