Nyrkkeilyn olympiatoivo Elina Gustafsson kihlasi Emmi-rakkaansa: ”Rakkaustarina, joka ei koskaan päättynyt” - Nyrkkeily - Ilta-Sanomat

Nyrkkeilyn olympiatoivo Elina Gustafsson kihlasi Emmi-rakkaansa: ”Rakkaustarina, joka ei koskaan päättynyt”

Elina Gustafsson ja Emmi Asikainen hymyilivät yhteiskuvissa tammikuun Urheilugaalassa.

Julkaistu: 10.2.2019 12:28

Elina Gustafssonin elämässä on riittänyt viime aikoina tapahtumia.

Amatöörinyrkkeilyn Euroopan mestari ja MM-mitalisti Elina Gustafsson, 27, kertoi sosiaalisessa mediassa menneensä kihloihin elämänkumppaninsa Emmi Asikaisen kanssa.

– Hän sanoi kyllä, kyllä, kyllä, Gustafsson fiilisteli Instagram-tilillään lauantaina.

Gustafsson ja Asikainen ovat seurustelleet vuodesta 2017. Kaksikko tutustui Tampereella, jonne Gustafsson oli muuttanut harjoittelemaan. Nyrkkeilijä on kertonut, että kampaajana työskentelevä Asikainen otti häneen yhteyttä sosiaalisen median välityksellä.

Lähentyminen oli hidasta ja varovaista. Gustafsson sanoi marraskuussa Ilta-Sanomille, että tunteet syvenivät loppuvuodesta 2017 ennen yhteistä Intian-matkaa.

– Varasin matkan vähän kaveripohjalta, mutta sitten oltiinkin umpirakastuneita, kun lähdettiin sinne. Pihtasimme kuitenkin suudelmaa Intiaan, Gustafsson kertoo.

– Siitä kaikki eskaloitui.

Sittemmin Gustafsson ja Asikainen ovat olleet erottamattomia. Presidentin itsenäisyyspäivävastaanotolla joulukuussa heitä nimitettiin juhlien rakastuneimmaksi pariksi.

– En oo koskaan haaveillut naimisiinmenosta enkä sormuksista kunnes... Sinä Emmi astelit elämääni. Kun viimein uskalsin aukaista silmäni ja tunteeni kunnolla, tunnistin jotain niin tuttua, kaunista, herkkää ja suurta rakkautta sinua kohtaan, et olin myyty. Täysin, Gustafsson kirjoitti nyt Instagramissa.

– Rakkaustarina joka ei koskaan päättynyt, sai jatkoa tässä elämässä.

Gustafssonin viime kuukaudet ovat olleet värikkäitä.

Porilaislähtöinen urheilija ilmoitti tammikuun lopussa sosiaalisessa mediassa jättävänsä Tampereen Voimailuseuran ja siirtyvänsä Helsingin Tarmoon. Gustafsson jätti samalla menestysvalmentaja Maarit Teurosen ja nyrkkeilyn olympiamitalistin Mira Potkosen harjoitusryhmän.

Gustafsson ei halunnut avata ratkaisuaan tarkemmin. Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön kamppailulajivastaava Pasi Sarkkinen kertoi tammikuussa IS:lle, etteivät Gustafssonin ja Teurosen henkilökemiat toimineet.

– Ammatillinen kunnioitus ja puhevälit ovat säilyneet, mutta homma ei päivittäistasolla toimi.

– Olympiakomitean urheilupsykologi Hannaleena Ronkainen yritti avata näitä solmuja, samoin Nyrkkeilyliitto ja tietysti minäkin. Eihän tämä huippu-urheilussa mikään ainutlaatuinen tilanne ole, Sarkkinen sanoi tuolloin.

69-kiloisten sarjassa kilpaileva Gustafsson kuuluu Suomen harvoihin menestystoivoihin Tokion kesäolympialaisissa 2020. Hänet valittiin hiljattain Tampereen Vuoden urheilijaksi.

Luitko jo nämä?