Jere Karalahti oli ”Stadin mallin” apuna nyrkkeilyillassa – teki uuden aluevaltauksen: ”Se oli minulle kunnia-asia”

Julkaistu:

nyrkkeily
Jere Karalahti oli Stadin mallin kulmamiehenä lauantaina.
Suomalaisnyrkkeilijä Timo Laine iski lauantaina voittoon Myyrmäen nyrkkeilyillassa.

Laineen tukena oli Jere Karalahti, joka debytoi kulmamiehenä.

– Se oli minulle kunnia-asia olla kulmauksessa ja päästä haistelemaan sitä pukukoppielämää. Iso hatunnosto ja arvostus kaikille jätkille, jotka nousevat kehään, Karalahti toteaa.

– Se on helvetin kovaa touhua.

Pitkän ja menestyksekkään uransa jääkiekkoilijana keväällä 2016 lopettanut Karalahti, 43, on peliuransa jälkeen ollut monessa mukana.

Yksi hänen intohimoistaan on kamppailu-urheilu. Karalahti on harjoitellut runsaasti mm. thainyrkkeilyä.

Myyrmäen loppuunmyyty nyrkkeilyilta oli Karalahden mieleen.

– Suomesta löytyy tekijöitä ja kovia iskijöitä. Nämä jätkät tekevät niin kovaa duunia, että vähintä mitä penkkiurheilija voi tehdä, on mennä paikan päälle, linjaa Karalahti, joka on tuttu näky myös mm. suomalaisissa vapaaottelukatsomoissa.

– Lisää näitä! Saadaan suomalainen kamppailu-urheilu taas kukoistamaan. Meillä on kovat perinteet nyrkkeilyssä, ja esimerkiksi Eva (Wahlström) kävi juuri vetämässä MM-matsin Madison Square Gardenissa. Se on osoitus siitä, missä mennään, Karalahti intoilee.

– Nyrkkeily on tosi makea laji. Siellä oppii koodistoa. Eikä sen jälkeen tarvitse kovistella missään muualla tai esittää mitään. Tämä on hieno ja monipuolinen väylä, Karalahti ylistää.

Laine tunnetaan nimellä Stadin malli. Karalahti, suuri elokuvien ystävä, on nimennyt hänet Puistolan Rockyksi.

Karalahti ja Laine ovat tunteneet useiden vuosien ajan.

– Olemme käyneet välillä vähän sparrailemassakin, Laine kertoo.


Kulmassa olivat Karalahden lisäksi Laineen vaimo Mallu ja valmentaja Mikko Säteri.

– Jere oli tosi hyvä kulmassa ja oli hienoa, että hän pääsi sinne. Halusin, että hän saa myös kokemuksen siitä, minkälaista pukkarimeininki on nyrkkeilyssä. Se on tosi erilaista, vaikka varmasti löytyy samoja elementtejä kuin lätkässä, Laine sanoo ja lisää, että Karalahti saatetaan nähdä kulmamiehenä myös uudestaan.

Laine tyrmäsi latvialaisen Boriss Lesinsin toisessa erässä.

Todella ahkerasti otteleva Laine (24–11) saa pian kovan haasteen. Hän kohtaa 23. maaliskuuta norjalaisen Tim-Robin Lihaugin (17–4) Sotra-areenassa Norjassa. Ottelussa mitellään IBA-liiton intercontinental-tittelivyöstä.

Ottelun voittajalle auennee ovia suurempiin kehiin.

Lihaugin meriittilistalta löytyy mm. WBO-liiton vyöottelu Arthur Abrahamia vastaan kesäkuussa 2016. Abraham löi norjalaisen teknisellä tyrmäyksellä.

– Luotan itseeni, että pystyn vieraskehässä ja isommassa sarjassa (raskas keskisarja) voittamaan hänet. Tykkään otella vähän pidempien ja isompien vastustajien kanssa. Se tyyli sopii minulle ainakin paperilla.

Laine odottaa laadukasta kamppailua. Runsaasti itäeurooppalaisia vastaan viime vuosina matsannut Laine on myös hyvillään siitä, että edessä on pohjoismaalaisten välinen kamppailu.

– Sekin tuo varmasti vähän lisäkiinnostusta ottelua kohtaan myös muualla. Uskon, että kun hoidan tuon, se avaa aika paljon ovia isoihin otteluihin.

Vantaan nyrkkeilyillan pääottelun voitti lauantaina Samuli Kärkkäinen, joka löi ruotsalaisen Samo Jangirovin selvästi pistein.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt