Nyrkkeily

Amin Asikainen totteli viimein Nadia-kihlattuaan – tältä ex-nyrkkeilijä näyttää nenän korjausleikkauksen jälkeen

Julkaistu:

Nyrkkeily
Entinen ammattinyrkkeilijä sai urallaan lukuisia pahoja tällejä.
Maanantaina 43 vuotta täyttäneen entisen ammattinyrkkeilijän Amin Asikaisen syntymäpäivä meni poikkeuksellisesti sairaalavuoteella. Keskisarjan Euroopan mestari kävi Helsingissä leikkauksessa korjauttamassa nyrkkeilyvuosina koville joutunutta nenäänsä.

Paikallispuudutuksen vaatinut operaatio kesti pari tuntia, joiden aikana nenää laitettiin uuteen uskoon.

– Nokkaa rassattiin kaksi tuntia ja rustoa vedettiin taltalla pois. Lisäksi suoristettiin väliseinää. Nenän tueksi laitettiin silikonit, jotka otetaan viikon päästä pois, Asikainen kertoi maanantai-iltana puhelimitse Ilta-Sanomille.

Leikkauksen taustalla olivat terveydelliset syyt.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Vuonna 2011 uransa päättänyt Asikainen otteli ammattilais- ja amatöörikehissä yli 200 matsia. Vuonna 2016 hän palasi kehään yhteen otteluun ennen kuin lopetti uransa lopullisesti. Vuosien varrelle mahtui lukuisia tällejä, joista merkittävä osa tuli kasvoihin.

– Rauhalan Jani taisi murtaa nenäni ensimmäisen kerran vuonna 1998. Egyptiläinen Afrikan mestari mursi sen toisen kerran vuonna 1999. Treeneissä tuli tietenkin paljon tärskyjä ja pienempiä murtumia. Kerran ottelin matsin murtuneella nenällä, Asikainen muisteli.

Kolhut muistuttivat olemassaolostaan uran jälkeen. Asikaisen mukaan nenä haittasi vuosia arkielämää. Tukkoisuuden aiheuttamat allergiset reaktiot olivat piinaavimpia muistoja vastaanotetuista iskuista.

– Ilma ei oikein kiertänyt, ja hengittäminen oli vaikeaa. Nenä reagoi erilaisiin ärsykkeisiin, ja alkoi heti aivastuttaa. Lisäksi kuorsasin varmaan jonkun verran, vaikkei siitä hirveästi valitettukaan. Se vaikutti varmasti unen laatuun.
Hengitysvaikeuksista huolimatta entinen urheilija vältteli pitkään korjausoperaatiota.

– Nenä näytti päällisin puolin ihan hyvältä, mutta kerran pyysin lääkäriä katsomaan sisältä, onko se ihan kunnossa. Vastaus oli, että nenä on todella vino ja pitäisi suoristaa, Asikainen kertoi.

Lopullinen päätös leikkaukseen menosta syntyi loppusyksystä 2018.

– Nenä alkoi haitata elämää niin paljon. Kaverit sanoivat, että äijä tuhisee koko ajan. Siihen tottui, mutta sitten mietin, että olisi ihan kiva haistaa luonnon hajuja suhteellisen normaalisti. Puolisokin kehotti hoitamaan nenän kuntoon, joten otin itseäni niskasta kiinni.


Asikainen odottaa arjen helpottuvan nyt kun nenä on kunnossa. Hän aikoo nauttia monille itsestäänselvistä iloista, kuten esimerkiksi ruusujen haistelusta. Valmennushommiin siirtynyt mestarinyrkkeilijä korosti haluavansa elää tasapainoista elämää.

– Minulla on hyviä suojatteja, jotka kehittyvät koko ajan. Joukossa on pari olympiaehdokasta. Yritän myös pitää huolta itsestäni nyt kun ikääkin tulee. Haluan viettää puolison kanssa mukavia hetkiä, lomia ja yhteisiä treenejä.

Synttärisankari aikoi viettää merkkipäiväänsä maltillisesti ilman suuria juhlallisuuksia.

– Huomasin pari viikkoa sitten, että puoliso juoni jotain entisen valmentajani Pekka Mäen kanssa. Ehkä vedämme meillä jotkut pienet kakkukahvit. Itse en välitä juhlistaa synttäreitäni, päinvastoin. Kun olin 30, se oli eri asia, mutta jokainen vuosi sen jälkeen on ollut yhtä tuskaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt