Nyrkkeily

Poliisi ei ollut ainoa, joka kiitteli rattijuopon pysäyttänyttä Nikoa, 13: ”Luin tätä uutista ja jotenkin herkistyin”

Julkaistu: , Päivitetty:

Nyrkkeily
Ilta-Sanomat kertoi maanantaina, kuinka 13-vuotias Niko Päiveröinen pysäytti rattijuopon nokkelalla tavalla Oulussa.
Niko Päiveröinen oli perjantai-iltana matkalla serkkunsa luokse yökylään. Hänen reittinsä kulki House-ravintolan ohi Pateniemessä, kun hän huomasi auton, jota kuljettaja ei meinannut saada millään liikkeelle.

Päiveröinen koputti ikkunaan ja tarjosi kuskille työntöapua. Silloin hän tajusi miehen olevan tukevasti humalassa. Päiveröinen soitti hätäkeskukseen. Sieltä tiedusteltiin hänen ikäänsä.

– Kerroin olevani 13-vuotias, minkä jälkeen keskus tiedusteli, uskallanko hakea mieheltä avaimet pois, jotta tämä ei pääse vaarantamaan liikennettä.

– Vastasin joo ja juoksin autolle. Aukaisin oven ja nappasin avaimet virtalukosta, Päiveröinen kertoi ripeästä toiminnastaan Ilta-Sanomille maanantaina.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Poliisin tiedotteen mukaan auton ratista tavattu 51-vuotias oululaismies puhalsi 3,5 promillen lukeman, joten auton käynnistyminen olisi voinut tietää pahaa jälkeä. Virkavalta kiittelikin Päiveröisen nokkelaa ja reipasta toimintaa.

Päiveröisen siviilirohkeus vakuutti myös IS:n lukijat. Häntä kehuttiin vuolaasti asiasta kertoneen uutisen kommenttikentässä.

– Esimerkillistä toimintaa. Mahdollisesti jonkun henki pelastui. Hyvä Niko! kirjoitti Rauno.

– Hyvää joulua sankaripojalle. Toimit esimerkillisesti, sanoi Pena.

– Tässä aamupalalla luin tätä uutista ja jotenkin herkistyin. Mikä rohkea ja fiksu nuori! Heti ymmärtänyt, että tässä on katastrofin ainekset ja vanhempaa uhmaten uskaltanut estää ajoonlähdön. Hatunnosto hänelle! Pelasti ehkä jonkun hengen ja kuljettajan vankilalta! Mahtavia nuoria meillä! kirjoitti Teijo.

Teijon tavoin moni muukin lukija huomautti Päiveröisen tehneen suuren palveluksen myös auton kuljettajalle, kun hän ei päässyt tolkuttomassa humalassa liikenteeseen. Onnettomuusriski oli erittäin suuri.

– Reipas poika saattoi rohkeudellaan pelastaa rattijuopon loppuelämän, totesi apk.

– Reipas nuori mies! Toivottavasti rattijuoppo älyää lähettää hänelle kunnon joululahjan, todennäköisesti Niko pelasti hänen henkensä ja myös monien muiden sivullisten, kirjoitti Topi.

Lue lisää tapauksesta ja lisää lukijoiden kommentteja alla olevasta jutusta.
Klo 10.02: otsikkoa muokattu.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt