Nyrkkeily

Kommentti: Eva Wahlströmiä revittiin heti yöllä fanikuviin – selvästä tappiosta huolimatta

Julkaistu:

Kommentti
Selvällä tappiolla saattoi olla positiivinen vaikutus Eva Wahlströmin uralle, kirjoittaa Mikko Marttinen New Yorkista.
Nyrkkeilylegenda Bernard Hopkins piti Madison Square Gardenin pukukoppikäytävällä luennon 20-vuotiaalle huippulupaukselle Ryan Garcialle, joka oli juuri voittanut ottelunsa.

Samaan aikaan seinän takana lääkäri tikkasi umpeen kahta ammottavaa haavaa Eva Wahlströmin kasvoissa.

Nyrkkeilyssä häviäjän ja voittajan, vanhan mestarin ja nousevan kyvyn ero on niin jyrkkä ja konkreettinen, että se saattaa joskus näyttää jopa liian dramaattiselta. Sellainen oli tilanne varhain sunnuntaiaamuna Suomen aikaa.

Selvästä tappiosta ja verisistä haavoista huolimatta Wahlströmillä, 38, on yhä tulevaisuus nyrkkeilijänä. Katie Taylorille häviäminen ei ole häpeä, sillä häntä tuskin voittaa kukaan alle 61-kiloinen nainen maailmassa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Häpeä olisi ollut jättää tarttumatta tilaisuuteen haastaa maailman paras.

Mikään ei auttanut

Taylor oli Wahlströmiä nopeampi, vahvempi ja taitavampi. Kaikki arvostelutuomarit merkitsivät jokaisen erän irlantilaiselle kahden liiton maailmanmestarille.

Wahlström yritti nyrkkeillä erilaisilla taktiikoilla: kaukaa, painostaen ja lähietäisyydellä. Mikään strategia ei tuonut tulosta. Missään vaiheessa suomalainen ei kuitenkaan luovuttanut ja kääntänyt ottelua selviämistaisteluksi.

Ottelun jälkeen Wahlström ei ollut pettynyt. Hän tiesi hävinneensä paremmalleen. Jossiteltavaa ei jäänyt.

– Tämä oli aika odotettu tulos. En ole millään tavalla yllättynyt, Wahlström sanoi.

Koska ottelu käytiin yhtä painoluokkaa Wahlströmin normaalia sarjaa ylempänä, säilytti hän tappiosta huolimatta ylemmän höyhensarjan MM-tittelinsä. Sen puolustaminen motivoi Wahlströmiä yhä.

Markkina-arvo kasvoi

Ottelu Tayloria vastaan todennäköisesti lisäsi Wahlströmin markkina-arvoa maailmalla.

Nyrkkeily-yleisö osaa arvostaa hyvää taistelua. Se näkyi jo heti ottelun jälkeen yöllä, kun pääottelussa iskenyttä Saul Alvarezia kannustaneet meksikolaisfanit repivät Wahlströmiä fanikuviin.

Jo ennen ottelua amerikkalaispromoottori Lou DiBella hehkutti Wahlströmin ja ranskalaisen Maiva Hamadouchen kohtaamista mahdollisena superotteluna.

Tyrmäävän kovaa iskevä Hamadouche saattaa hyvinkin olla Wahlströmin seuraava vastustaja.

Ranskalainen kantaa kilpailevan liiton MM-titteliä ylemmässä höyhensarjassa, joten siinäkin ottelussa olisi panoksena kaksi MM-vyötä.

Ottelu käytäisiin todennäköisesti Suomen rajojen ulkopuolella, joko Ranskassa tai Yhdysvalloissa. Amerikan markkinoilla vallitsee juuri nyt raju kilpailu hyvistä nyrkkeilijöistä ja hyvistä otteluista, kun suoratoistopalvelut kamppailevat markkinaosuuksista.

Siinä taistelussa myös naisten nyrkkeilyn arvo nousee jatkuvasti.

Kuka valmentaa jatkossa?

Toistaiseksi on auki, kuka Wahlströmiä seuraavaan otteluun valmentaa. Wahlströmiä koko tämän ammattilaisuran luotsannut Risto Meronen luopui hommasta kesällä, ja ohjat otti paremmin konserttipromoottorina tunnettu Risto Juvonen.

Juvonen myönsi, että projekti on vienyt aikaa hänen leipätyöltään. Heti ottelun jälkeen hän ei osannut sanoa, riittääkö paukkuja jatkoon.

Lauantain ottelussa valmentajan vaihtumisella ei ollut merkitystä. Niin suuri oli ottelijoiden tasoero.

Wahlströmistä ei tullut legendaarista mestaria, mutta hänellä on vielä pari vuotta aikaa vahvistaa asemaansa naisten nyrkkeilyn historiankirjoissa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt