Nyrkkeily

Eva Wahlström istui ”reteesti” samaan aamiaispöytään vastustajansa kanssa – valmentaja häkeltyi: ”Ei tiennyt miten päin olisi”

Julkaistu:

Nyrkkeily
Eva Wahlström yllätti istumalla pöytään vastustajansa Katie Taylorin kanssa.
Eva Wahlström astuu hotellihuoneeseen mustaan verryttelyasuun pukeutuneena. Takin alta pilkottaa vielä punainen huppari, mutta silti Wahlström värisee vilusta. Hän sukeltaa saman tien sänkyyn ja vetää peiton ylleen.

Wahlström kohtaa sunnuntain vastaisena yönä Suomen aikaa Katie Taylorin uransa suurimmassa ottelussa. Vilustumisen oireet eivät ole juuri nyt tervetulleita. Asia ei kuitenkaan horjuta nyrkkeilijän mielenrauhaa.

– Tuntuu että täällä on ollut hirveä sirkus, ja kaikki menee jotenkin mun ympärillä. Mulla on ollut tosi rauhallinen olo sen jälkeen kun tultiin tänne. Mulla on oma ajatus ja tietty tunne, eikä mikään tunnu muuttavan sitä, Wahlström sanoi.

Siltä tosiaan vaikuttaa. Wahlströmin olemuksessa ei ole merkkiäkään jännityksestä, ja hän puhkeaa kesken haastattelun naurukohtaukseen, jolle ei ole tulla loppua.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Kun ensimmäistä kertaa kuulin tästä ottelusta, olin tosi jännittynyt ja stressaantunut ehkä viikon. Sitten se meni ohi. On löytynyt rauha. Uskon, että menee tosi hienosti.


Wahlström saapui New Yorkiin maanantaina. Hänen hotellinsa sijaitsee vain korttelin päässä legendaarisesta Madison Square Gardenista, mutta ennen perjantain punnitusta Wahlström ei ollut käynyt tutustumassa ottelupaikkaansa aulaa pidemmällä.

Wahlströmiä ei kutsuttu torstain lehdistötilaisuuteen, jossa Taylor puhui medialle. Taylorkaan ei ole tapahtuman suurin tähti. Se rooli on varattu meksikolaiselle Saúl Álvarezille, joka kohtaa britti Rocky Fieldingin. Ottelu on ensimmäinen Álvarezin 320 miljoonan euron jättisopimuksesta.

Taylorin promoottori Eddie Hearn kertoi aikaisemmin viikolla suunnitelmansa irlantilaisen neljästä seuraavasta vastustajasta. Wahlströmiä moinen ylenkatsominen ei häiritse. Hän nauttii roolistaan.

– Mä olen nyt haastaja. Kaikki on hyvin. Paino on kunnossa, ja mulla ei ole mitään paineita, Wahlström sanoo.

– Mun ei tarvitse puolustaa mitään, vaan saan yrittää viedä Taylorilta sen vyöt. Se on musta siisti ajatus. Se tuo mulle rauhaa. On vaikea asema olla itse mestarina: kaikki katsoo mua ja mun virheitä ja miten voittaa mut.


Taylor on majoittunut New Yorkissa samaan hotelliin kuin Wahlström. Kun Wahlström keskiviikkona kuuli Taylorin olevan aamiaispöydässä, hän suuntasi itsekin hotellin ravintolaan.

– Menin ihan reteesti niiden pöytään istumaan, Wahlström sanoo.

– Halasin Katiea ja sen äitiä ja moikkasin sen valmentajaa.

Taylor ja hänen äitinsä Bridget ottivat Wahlströmin lämpimästi vastaan. He tuntevat toisensa yli kymmenen vuoden takaa, jolloin Wahlström kävi jopa Irlannissa harjoittelemassa Taylorin luona.

Tayloria vasta kaksi vuotta valmentanut Ross Enamait oli sen sijaan tilanteessa varautunut.

– Se oli kohtelias, mutta se ei osannut odottaa, että mä tulisin sinne istumaan. Se ei tiennyt oikein miten päin se olisi ollut. Musta tuntuu, että se oli mielessään kuvitellut, miten se tilanne menee, ja se ei ollut noin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt