Elina Gustafsson rikkoi etikettiä Linnan juhlissa – avautui saamastaan ”vihapuheesta”: ”Olen oikeastaan kiitollinen” - Nyrkkeily - Ilta-Sanomat

Elina Gustafsson rikkoi etikettiä Linnan juhlissa – avautui saamastaan ”vihapuheesta”: ”Olen oikeastaan kiitollinen”

Nyrkkeilijä Elina Gustafsson kertoi tulleensa surulliseksi Linnan juhlien jälkeen saamastaan palautteesta.

Nyrkkeilijä Elina Gustafsson, 26, ja hänen puolisonsa Emmi Asikainen juhlivat viime viikolla Linnassa ensimmäistä kertaa.­

10.12.2018 19:54 | Päivitetty 10.12.2018 21:57

Nyrkkeilyn Euroopan mestari Elina Gustafsson, 26, osallistui Linnan juhliin ensi kertaa viime viikolla. Gustafsson juhli Linnassa puolisonsa Emmi Asikaisen kanssa.

Gustafssonilla oli juhlissa yllään nokkosista valmistettu puku ja jalassa tennarit. Gustafsson oli jo ennen juhlia kertonut Ilta-Sanomille, että häntä ei nähdä itsenäisyyspäivän vastaanotolla perinteisessä iltapuvussa.

– Mä en mitään kolttua päälleni pistä! En oikeasti voi pukea hametta. Olen lopettanut niiden käytön nelivuotiaana. Kysyin silloin äidiltä, onko synttärikutsuille pakko laittaa hame, ja hän sanoi ettei ole.

Gustafssonin pukeutuminen herätti Linnan juhlien aikaan runsaasti huomiota. Ilta-Sanomien muotiasiantuntijat Mirva Saukkola ja Juri Silvennoinen kuvailivat asua erittäin tyylikkääksi, vaikka se rikkookin etikettiä.

Juhlien jälkeen Gustafsson oli saanut myös ilmeisen rajua kritiikkiä pukeutumisestaan. Homoseksuaalisuudestaan avoimesti kertonut Gustafsson kutsui saamaansa palautetta ”vihapuheeksi” Facebook-kirjoituksessaan.

– Onnellisuus on paras kosto kateellisille. Olen oikeastaan kiitollinen saamastani vihapuheesta sen jälkeen kun pääsin surun yli. Sain lisää voimaa olla suunnannäyttäjä sille, että jokainen voisi olla oma itsensä. Iso kiitos kannustuksesta ja positiivisesta palautteesta mitä annoitte, Gustafsson kirjoitti.

– Kaikkein tärkein palaute oli, että olen saanut monen lapsen ja nuoren iloiseksi siitä kun he ovat nähneet minut erilaisessa asussa Linnanjuhlissa. Toivon, että heidän tulevaisuudessa olisi jo helpompaa kulkea omaa polkuaan ja ilmaista itseään ilman paheksuntaa.

Gustafsson on voittanut nyrkkeilyurallaan muiden muassa MM-pronssia vuonna 2016 sekä Euroopan mestaruuden tänä vuonna.

Klo 21.56: otsikkoa muokattu.

Luitko jo nämä?