Nyrkkeily

Makwan Amirkhani purnasi nyrkkeilyturnauksen järjestäjille – julkaisi napakan tekstin: ”Olen rohkea mutta en tyhmä”

Julkaistu:

Makwan Amirkhani raivostui, kun kisajärjestäjät vaihtoivat yllättäen hänen vastustajaansa.
Vapaaottelija Makwan Amirkhani on tänä syksynä tehnyt uuden aluevaltauksen osallistumalla virallisiin nyrkkeilyotteluihin.

Lauantaina hänen tarkoituksensa oli otella Somerolla järjestetyssä Hopeahanska-turnauksessa, mutta järjestelyt eivät menneet Amirkhanin mukaan putkeen.

Amirkhanin vastustaja Topias Vaittinen ei saapunut ennakkotiedoista poiketen paikalle. Korvaavaksi vastustajaksi kisajärjestäjät löysivät tamperelaisen Ivan Perälän. Kokenut ottelija iskee korkeammassa painoluokassa.

Päätöksestä suivaantunut Amirkhani vetäytyi turnauksesta. Hän lähetti Facebook-kirjoituksessaan ”Terveiset Nyrkkeilyliiton väelle”.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Tosi ikävää kohtelua teiltä. Mä lähdin aamulla yksin ajamaan teidän järjestämiin kisoihin Somerolla. Kävin lääkärintarkastuksen ja punnituksen läpi. Painoni oli 72kg eli vajaat kolme kiloa kevyempi omaan sarjaan. Sain yllättäen tietää, että vastustajani ei ole ilmaantunut paikalle. Minulle on kuitenkin löydetty toinen vastustaja, joka ottelee sarjaa ylempänä plus kiitettävästi otteluja alla. Kysymättä minulta mitään mielipidettä tähän päätökseen. Olen rohkea mutta en tyhmä.

Koko kirjoituksen näet alta:
Amirkhani kärsi lokakuussa tappion tuomariäänin ensimmäisessä virallisessa nyrkkeilyottelussaan Forssan Nyrkkeilijöiden Mico Hakkaraiselle. Hän painotti, että hyväksyi silloin ottelun kokenutta ottelijaa vastaan, mutta tällä kertaa hän olisi jo toivonut parempaa kohtelua.

– Ongelmani ei ole otella vaan haluan, että kohtelette minua jatkossa niin kuin kuka tahansa tavallinen nyrkkeilijä, Amirkhani kirjoitti.

Kommunikaatiokatkos valmentajan kanssa?

Turnauksen järjesti Someron Voima. Seuran nyrkkeilyjaoston puheenjohtaja Kimmo Korpi-Seppälä ei halua kommentoida Amirkhanin Facebook-päivitystä, mutta selventää Amirkhanin vastustajatilannetta järjestäjän näkökulmasta.

– Perälä on viitisen kiloa Amirkhania isompi. Ylituomari Timo Rannikko kysyi Amirkhanin valmentajalta (Mika Puurula), onko vastustajan vaihto ok. Hänelle sopi, Korpi-Seppälä kertoo.

Korpi-Seppälän tulkinta tilanteesta on, että valmentajan ja ottelijan välille tuli kommunikaatiokatkos. Korpi-Seppälä ymmärtää Amirkhanin päätöksen vetäytyä, mutta hän ei pidä lauantaina tapahtuneen kaltaista ottelijan vaihtoa poikkeuksellisena.

– Perälä oli ainoa vaihtoehto lauantaina Makwanin vastustajaksi. Muita ei ollut. Ei tällainen mitenkään poikkeuksellista ole. Joskus otellaan isompaa kaveria vastaan.

– Turnauksessa pitää saada otteluja aikaiseksi, muuten menee monen päivä hukkaan. Nämä ovat pienempiä kilpailuja, jotka toimivat monille valmistavina esimerkiksi SM-kisoja varten.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt
    Tuoreimmat