Eva Wahlström lähellä jättiottelua Madison Square Gardenissa

Julkaistu: , Päivitetty:

Nyrkkeily
Eva Wahlström on nousemassa samaan kehään legendaarisen Katie Taylorin kanssa.
Ammattinyrkkeilijä Eva Wahlströmiä odottaa huima joululahja. Wahlströmin taustajoukot ovat neuvotelleet nyrkkeilijälle ottelun irlantilaista Katie Tayloria vastaan.

Olympiavoittaja Taylor puolustaa kevyen sarjan MM-titteleitään 15. joulukuuta New Yorkissa legendaarisessa Madison Square Gardenissa.

Näillä näkymin Taylorin vastustaja on Wahlström. Suomalainen on jo sopinut ottelusta Taylorin promoottorin Matchroomin kanssa.

– Odotamme vielä, että tapahtuman järjestäjä Golden Boy Promotions hyväksyy ottelun, Wahlströmin agentti Petri Paimander kertoo Ilta-Sanomille.

Onni onnettomuudessa

Wahlströmin piti alun perin otella Pietarissa 22. joulukuuta kazakstanilaista Firuza Sharipovaa vastaan, mutta Sharipova ilmoitti viime viikolla loukkaantuneensa.

Neuvottelut Taylorin ja Wahlströmin taustajoukkojen välillä käynnistyivät välittömästi Pietarin-ottelun peruuntumisen jälkeen. Paimander pääsi nopeasti yhteisymmärrykseen ottelun ehdoista Taylorin promoottorin Matchroomin kanssa.

Madison Square Gardenin illan pääottelussa meksikolainen supertähti Saul ”Canelo” Alvarez kohtaa englantilaisen Rocky Fieldingin. Tapahtuman järjestää Alvarezin promoottori Golden Boy, jonka pitää vielä hyväksyä Taylor–Wahlström.

IS:n tietojen mukaan Wahlströmin ei ansaitse Tayloria vastaan yhtä paljon kuin hän olisi ansainnut Sharipovaa vastaan. Palkkio on silti hänen uransa suurin.

Olympiavoittaja

Irlantilaista Tayloria, 32, kuvataan usein maailman parhaaksi naisnyrkkeilijäksi. Hän voitti olympiakultaa Lontoossa 2012 sarjassa 60 kiloa. Taylor on lisäksi viisinkertainen amatöörinyrkkeilyn maailmanmestari. Rion olympialaisissa 2016 hän hävisi Mira Potkoselle.

Olympialaisten jälkeen Taylor siirtyi ammattilaiseksi. Hän on voittanut kaikki 11 ammattilaisotteluaan ja kerännyt kaksi MM-titteliä kevyessä sarjassa (61,2 kiloa).

Wahlström, 38, kantaa WBC-liiton MM-titteliä alemmassa kevyessä sarjassa (59 kiloa). Hän on otellut ammattilaisena 23 kertaa, voittanut 22 kertaa ja otellut kerran ratkaisemattoman.

Taylor ja Wahlström kohtasivat kahdeksan kertaa amatööreinä, ja Taylor voitti otteluista jokaisen.

Madison Square Garden on nähnyt lukuisia nyrkkeilyn jättiotteluita. Suomalainen raskaan sarjan huippumies Gunnar Bärlund esiintyi siellä kahdesti pääottelijana 1930-luvulla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt