Elina Gustafsson ei unohda ensisuudelmaansa Emmi-rakkaan kanssa: ”Pihtasimme suudelmaa Intiaan asti” - Nyrkkeily - Ilta-Sanomat

Elina Gustafsson ei unohda ensisuudelmaansa Emmi-rakkaan kanssa: ”Pihtasimme suudelmaa Intiaan asti”

Euroopan mestari Elina Gustafssonin ja Emmi-rakkaan ensisuudelma tapahtui Intiassa. Sieltä Gustafsson hakee nyt MM-mitalia.

Elina Gustafssonin tyttöystävä Emmi Asikainen oli kesäkuussa Helsinki-Vantaalla vastassa, kun Gustafsson palasi kotimaahan Euroopan mestarina.­

16.11.2018 18:05

Elina Gustafsson vastaa puhelimeen ruokakaupasta.

Nyrkkeilyn Euroopan mestarilla on menossa tärkeä viimeistelyvaihe ennen torstaina Intian Delhissä alkavia MM-kilpailuja: hän hamstraa ruokaa reissuun.

– Enhän mä voi syödä siellä yhtään mitään, Gustafsson sanoo.

Siksi Gustafsson kerää ostoskärryynsä muun muassa puuroaineita, riisikakkuja, muroja, kuivanuudeleita, proteiinipatukoita ja kauramaitoa.

– Sinne ei saa viedä maitotuotteita.

Gustafsson tietää kokemuksesta, että hänen elimistölleen intialainen ruoka ei sovi. Viime jouluna hän matkusti Goalle, ja sikäläinen ravinto sai hänen elimistönsä sekaisin.

– Paisuin ihan täysin.

Vaikka intialainen ruoka ei sovi Gustafssonin vatsalle, on maalla tärkeä paikka hänen sydämessään. Joulukuun matkan aikana hän suuteli ensimmäisen kerran tyttöystäväänsä Emmi Asikaista.

Naiset olivat tutustuneet toisiinsa jo viime vuoden keväällä Facebookin kautta. Lähestyminen oli kuitenkin hidasta ja varovaista. Gustafssonin aloitteesta he varasivat yhteisen matkan Intiaan. Matkaa odottaessa tunteet syvenivät.

– Varasin matkan vähän kaveripohjalta, mutta sitten oltiinkin umpirakastuneita kun lähdettiin sinne. Pihtasimme kuitenkin suudelmaa Intiaan asti, Gustafsson kertoo.

– Siitä kaikki eskaloitui.

Emmi Asikainen ja Elina Gustafsson suutelivat Helsinki-Vantaalla kesäkuussa.­

Rakkaus näkyi kehässä positiivisesti. Kesäkuussa Gustafsson nyrkkeili paremmin kuin koskaan ja valloitti sarjan 69 kiloa Euroopan mestaruuden.

MM-kehään Gustafsson lähtee hieman epävarmoissa tunnelmissa. Hän kävi EM-kisojen jälkeen kantapääleikkauksessa ja sairastui keuhkokuumeeseen.

Kauden avausottelussaan lokakuussa Gustafsson hävisi hajaäänin englantilaiselle Sandy Ryanille.

– Hän on tosi taitava ja ulottuva, Gustafsson sanoo.

– Tasainen matsi se oli. Nyt tiedän, mitä tarvitsee muuttaa.

Enempää otteluita Gustafssonilla ei olekaan alla. Sairastuminen esti osallistumisen kotikaupungissa Tampereella järjestettyyn Tammer-turnaukseen.

Kilpailutuntuman puutteesta huolimatta Gustafssonin tavoite MM-kisoissa on mitali.

– Olisi tosi kurjaa tulla kotiin ilman mitalia. Tietysti lähden hamuamaan ihan kirkkainta.

Se olisikin jo toinen kulta tuliaisina toiselta Intian-matkalta.

Elina Gustafsson päihitti EM-finaalissa Venäjän Jaroslava Jakushinan.­

Gustafssonin aloittaa MM-urakkansa sunnuntaina. Hän kohtaa Taipein Nien-Chin Chenin tai Norjan Madeleine Angelsenin. Kaksikko kohtaa toisensa perjantaina ja voittaja jatkaa Gustafssonia vastaan toiselle kierrokselle.

Luitko jo nämä?