Nyrkkeily

49-vuotias nyrkkeilijä kuoli kehässä saamaansa aivovammaan – veljeltä sydäntä särkevä tieto pienestä tyttärestä

Julkaistu:

Nyrkkeily
Seitsenkertainen thainyrkkeilyn maailmanmestari Christian Daghio on kuollut.
Christian Daghio, 49, menehtyi nyrkkeilykehässä saamaansa aivovammaan. Hän oli muutama vuosi aikaisemmin vaihtanut thainyrkkeilystä nyrkkeilyyn ja menestynyt Aasiassa myös uudessa lajissaan.

Italialainen Daghio otteli 26. lokakuuta raskaan keskisarjan WBC-liiton aluetittelikamppailun thaimaalaista Don Parueangia vastaan. Ottelu venyi 12. erään saakka, jossa Parueang iski Daghion kahdesti lattiaan.

Daghio nousi ensimmäisen luvunlaskun aikana ylös, mutta Parueang löi tyrmäysiskun heti ottelun jatkuttua. Daghio löi kaatuessaan vielä päänsä rajusti kanveesiin.
Tyrmätty nyrkkeilijä kiidätettiin sairaalaan Bangkokiin. Daghio makasi päiviä koomassa, mutta menehtyi perjantaina tajuihinsa tulematta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Daghio asui Thaimaassa, jossa hän pyöritti omaa kamppailu-urheiluakatemiaansa. Hänen veljensä Fabrizio sanoi Italian uutistoimisto Ansalle, että Christiania jäivät kaipaamaan thaimaalainen tyttöystävä ja parin viisivuotias tytär.

– Tyttö ei vielä tiedä, että hänen isänsä on kuollut, Fabrizio Daghio sanoi lauantaina Ansalle.

– Christian kuoli haluamallaan tavalla. Emme kadu mitään, sillä hän tahtoi otella 80-vuotiaaksi asti. Kehä oli hänelle kaikki kaikessa ja hän kuoli mestarina.

Daghio teki urheiluhistoriaa vuonna 2002, kun hänestä tuli ensimmäinen italialainen, joka otteli thainyrkkeilyn mekassa, Lumpinin stadionilla Bangkokissa.

Ennen ammattilaisuraansa Daghio voitti thainyrkkeilyn MM- ja EM-pronssia.

Urheilu-uransa ohella Daghio työskenteli Pattayan turistipoliisissa vapaaehtoisena.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt