Nyrkkeily

Edis Tatli ei totellut tanssiparinsa ohjetta TTK-harjoituksissa – lääkärikäynti osoitti karut seuraukset

Julkaistu:

Nyrkkeily
Edis Tatli joutuu tanssimaan Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa vieläkin kipulääkkeiden avulla.
Suomalaisnyrkkeilijä Edis Tatli teki elokuun lopussa siirron MM-unelmansa toteuttamiseksi ja luopui EM-tittelistään.

Tatlin, 31, tavoitteena on päästä ensi vuonna kevyen sarjan MM-otteluun joko suoraan tai karsintaottelun kautta. Jälkimmäinen on vaihtoehdoista todennäköisempi. Tatlin arvion mukaan karsintaottelu käydään tammi-helmikuussa.

Tatlin osakkeet nyrkkeilypiireissä nousivat viikko sitten, kun belgialainen Francesco Patera kukisti EM-ottelussa britti Lewis Ritsonin.

Tatli oli voittanut Pateran selvästi viime joulukuussa käydyssä EM-matsissa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Pateran voitostakin tuli uudenlaista fiilistä. Aion keskittyä nyt nyrkkeilyyn sataprosenttisesti, paljon enemmän kuin koskaan aikaisemmin, Tatli sanoo.

Kosovolaissyntyinen urheilija on ollut viime viikkoina tuttu näky tv-katsojille, sillä Tatli on mukana suositussa Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. Nyrkkeilijä ja tanssipari Katri Mäkinen ovat saaneet ylistystä niin tuomareilta kuin yleisöltä.

Lue lisää: TTK-suosikki Edis Tatlilta tunnustus tanssiohjelman kulisseista – nyrkkeilijä koki odottamattoman herätyksen

Tatli sanoo nyrkkeilyn jääneen tanssikisan aikana melko vähälle. Osasyynä on pari viikkoa sitten sattunut loukkaantuminen.

– Vedimme treeneissä cha cha chata. Tein arabialaisen kautta kokovoltin takaperin. Katri neuvoi, että panisin tanssikenkien pohjiin silikonit suojaamaan tärähdykseltä. En kuunnellut.

– Tulin siinä voltissa sitten vähän liikaa vasemman jalan varaan, ja sattui ihan s*****asti.

Magneettikuvasta selvisi, että kantaluussa oli pahoja luuruhjeita. Tatli on tanssinut siitä asti silikonipohjallisten ja kipulääkkeiden avulla.

– Onneksi jalka on parantunut yllättävän nopeasti. Kylmähoidot ovat tehonneet. En usko, että tämä haittaa valmistautumista MM-tavoitteeseen, Tatli vakuuttaa.

Perhepiirissä Tatlin tanssiurakkaan on suhtauduttu innolla. Kun Tatli vielä empi osallistumistaan, avovaimo Ashante ja pikkuveli Suke puhuivat tanssikisan puolesta.

Kotona nyrkkeilijää on kannustanut myös yhdeksän kuukautta vanha Osman-poika.

– Onhan se siistiä. Osman kasvaa kovaa vauhtia. Kun tulee tanssitreeneistä kotiin, ottaa pojan syliin ja näkee hänen hymynsä, kaikki stressi ja murheet katoavat, Tatli sanoo.

Tatlin mukaan isyys on tuonut elämään ennen kaikkea vastuullisuutta. Ajatuksia on jo käännetty tulevaisuuteen.

– Odotamme veljen kanssa, että Osman alkaa puhua ja ymmärtää asioista enemmän. Ja varsinkin tulevia harrastuksia.

– Toivon mukaan hänestä ei tule nyrkkeilijää. Haluaisimme, että hänestä tulisi jalkapalloilija. Lähtökohta on kuitenkin se, että hänen pitää rakastaa sitä, mitä tekee.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt